Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Topul celor mai sustenabile companii din 2016

cele mai sustenabile companii

 

BMW, renumitul producator german de automobile si motociclete, a fost numita cea mai sustenabila companie a anului 2016, conform unui top realizat de Corporate Knights. Cum a fost castigata aceasta pozitie? Ei bine, modul eficient de utilizare al apei, energie si reducerea cantitatii de deseuri, precum si responsabilitatea platii taxelor, investitii mari in inovatie si consolidarea relatiei cu angajatii.

 

Acest top este lansat anual in cadrul Forumului Economic Mondial (World Economic Forum) in Davos, Elvetia, avand la baza 12 indicatori de performanta pentru analiza companiilor. Acestia urmaresc modul in care organizatiile manageriaza resursele, relantia cu angajatii si finantele.

 

Legat de modul de evaluare, indicatorii difera de la o industrie la alta, De exemplu, siguranta nu este un un indicator relevant pentru banci, in sectorul financiar nefiind factori care sa pune in pericol viata oamenilor. Dar siguranta se dovedeste foarte importanta in masurarea sustenabilitatii industriei transporturilor, unde pot exista anumite riscuri.

 

“100 de companii la nivel mondial demonstreaza ambitie in atingerea unui spetru larg de indicatori. Fac eforturi sa faca lumea un loc mai bun, reprezinta locul in care multi vor sa lucreze, firme de la care vrem sa cumparam si in care vrem sa investim pe termen lung”, afirma Toby Heaps, CEO in cadrul Corporate Knights.

 

Legat de provenienta acestor companii, 19 dintre acestea sunt de origine americana, precum Coca-Cola, Intel, Cisco, Johson & Johson, General Mills etc. Urmatoarea tara in top este Franta, cu 11 companii, prin care Dassault Systems, L`Oreal, BNP Paribas si Renault.

 

Vezi imagini din topul Cele mai sustenabile 50 companii din lume in 2016

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 

Sursa: http://www.forbes.com/sites/kathryndill/2016/01/22/the-worlds-most-sustainable-companies-2016/#2353e764965f


 

Citeste si: 

Instalatie de cogenerare pentru o cladire istorica din New York
 
Metodologia de monitorizare a sistemului de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie prin certificate verzi
 
Energia din surse regenerabile este intr-o continua expansiune