Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Tarile membre U.E. discuta despre noile reglementari ale pietei energetice

eficienta energetica

 

Reprezentanti ai tarile membre U.E. s-au intalnit in Florenta, in perioada 13-14 iuni, pentru a discuta noile modificari necesare pietei energetice europene. Accentul a cazut pe piata de retail si pe revizuirea Directivei din Domeniul Energiei Regenerabile ale Uniunii Europene.

 

Piata de retail din Europa va fi modernizata in urmatorii ani pentru a adapta unei cereri flexibile. Participantii au venit cu diferite solutii pentru atingerea acestui obiectiv, incluzand incurajarea consumatorilor sa profite de avantajul oferit de preturile energiei electrice in timp real.

 

De asemenea, au fost discutii legate de planul de actiuni in domeniul energiei din surse regenerabile post 2020, unde se asteapta o cota de 50% energie verde din totalul necesarului energetic pana in anul 2030. Astfel, fiind necesare identificarea atingerii acestui target prin tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor.

 

Comisia Europeana este pregatita sa inceapa o revizuire a legislatiei curente in domeniul energetic pentru perioada post 2020.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Citeste si: 

IEA: Scaderea emisiilor de carbon in orase este necesara
 
Noi discutii in domeniul energiei verzi in cadrul cele de-a VII-a Conferinte Ministeriale
 
Obiectivul si modul prin care Irlanda va reduce costurile energetice