Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Tariful fix pentru capacitati mici de energie regenerabila va fi introdus din martie

Tarifele reglementate fixe pentru capacitatile mici de energie regenerabila vor fi introduse in martie, sustine Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, conform www.energynomics.ro

Tarifele feed-in s-au blocat pana acum la Comisia Europeana din pricina schimbarilor de personal, considera Zoltan Nagy, membru in Comitetul de Reglementare din ANRE.

“Totodata, Comisia (Comisia de Industrii – n.r.) cauta solutii pentru modalitati de sustinere a unitatilor de energie regenerabila in capacitate de pana la 5 MW pe Legea 220”, a declarat Iulian Iancu.

In context, furnizorii de energie au propus la Comisia de Industrii si acordarea permisiunii de a incheia contracte de furnizare de energie electrica negociate direct pana la 10 MW, a anuntat Ion Lungu, directorul general al companiei CEZ Trade.

Referindu-se la piata si la tranzactiile realizate pe platformele bursiere, Ion Lungu a precizat ca asteapta cu interes de la Opcom si de la ANRE impactul in pret a cuplarii pietelor.

Citeste mai mult aici.

Sursa: http://www.energynomics.ro/tariful-fix-pentru-capacitati-mici-introdus-din-martie/

 


Citeste si: 

7 lucruri despre cogenerare pe care nu le stiai

A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz