Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

O solutie pentru economie si mediu. Ce schimbare majora s-a produs in China?

eficienta energetica

 

Ce se intampla fara o strategie corespunzatoare?

Carbunele a jucat un rol important pentru China in consolidarea pozitie de lider in industria prelucratoare. Acest lucru nu a fost lipsit de efecte secundare, afirma publicatia The Conversion. China se confrunta acum cu problema aerului poluat. Populatia din Beijing sau Tianjin se confrunta cu pericolul inhalarii particulelor toxice, lucru valabil si pentru alte orase industriale. Situatia a dus la aparitia miscarilor la nivel social, prin solicitatarea unor legi mai dure in ceea ce priveste mediul.

China, prin practicile in domeniul business, ar fi ajuns in pragul de a creste dependenta fata de importurile de carbune, petrol si gaz. Astfel, ar fi devenit vulnerabila la fluctuatiile de pret si intreruperile bruste in aprovizionare. Mai mult de atat, China a fost fost fortata sa localizeze potentiali furnizori din zone instabile ale lumii.

 

Schimbarea a venit

Conform publicatiei The Conversion, politica axata pe combustibil fosili a atins o serie de limite si a fost necesara gasirea unei alternative. Acest moment a reprezentat trecerea Chinei catre energia din surse regenerabile.  

Desi este la inceput de drum in sectorul energiei verzi, acest gen de investitii au dus la dezvoltarea  multor sectoare industriale. Toate actiunile de eficienta energetica au dus la economii semnificative. Reducerea costurilor la energie atrage de la sine noi oportunitati de dezvoltare, iar acest lucru va atrage si alte state in domeniul energiei din surse regenerabile.

 

Ce schimbari economice sunt?

Planul energetic al Chinei pentru finalul anului 2015 include economisirea de energie, protectia mediului, noi surse de energie si masini electrice. Toate acestea actiuni vor aduce o cota de 8% din produsul intern brut. Acest target fost ridicat la 15% pana in anul 2020.

China isi construieste platformele de export in jurul energiei din surse regenerabile, prin retele energetice inteligente si tehnologii verzi utilizate pentru transport. Masurile vor implica o serie de avantaje economice importante pentru toate partile implicate.

Lectia pentru tarile industrializate, precum Australia, nu prezinta energia verde ca o solutie pentru schimbarile climatice. Energia din surse regenerabile trebuie vazuta ca o mare oportunitate in dezvoltarea industriilor viitorului. China a dovedit faptul ca energia din surse regenerabile joaca un rol esential in sectorul business al secolului 21.

 

Sursa: http://theconversation.com/want-to-see-the-business-case-for-green-energy-just-look-at-china-47927


Citeste si: 

Comunicat de presa - Dezbateri tematice cu ocazia vizitei oficiale in Romania a delegatiei Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare joi, 24 septembrie 2015

Companii de top doresc un consum de 100% din surse regenerabile. Afla mai multe detalii!

Produce energie cu resursele avute la indemana. Afla povestea unui silvicultor din Salaj!