Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

O problema mondiala poate deveni solutie. Din ce putem produce energie?

prelucrare deseuri

 

Aruncand o privire de ansamblu, cantitatea foarte mare de resturi menajere a devenit o problema pentru multe state. Chiar mai mult de atat, existe situatii in care anumite tari depoziteaza resturile pe teritoriul tarilor subdezvoltate, contra cost. Oare simpla mutare ajuta la solutionarea problemei? Din contra, se creeaza probleme legate de poluare si aparitia diferitelor boli. Tarile subdezvoltate nu au tehnologia necesara pentru a prelucra deseurile in conditii de siguranta.

 

O problema devine oportunitate

 

Global Change Biology a publicat rezultatele unei cercetari privind inlocuirea gazolinei cu biogazul obtinut prin procesarea deseurilor. Aceasta masura ar putea reduce emisiile de carbon cu pana la 80%. O situatie dorita de toata lumea, nu?

Fie ca dorim acest lucru, fie ca nu, cantitatile mari de deseuri sunt prezente in fiecare stat. Biocombustibilii din generatia a doua, precum etanolul celulozic obtinut prin procesarea deseurilor urbane, reprezinta o cale de atingere a doua obiective cu o singura actiune. Cantitatile mari de resturi menajere vor disparea, iar cantitati semnificative de combustibil pot fi produse.

 

Cum arata situatia la nivel global?

 

Profesorul Hugh Tan, din cadrul Universitatii din Singapore, afirma: „rezultatele cercetarilor noastre prezinta combustibilul obtinut prin procesarea deseurilor, hartiei si cartonului ca fiind o sursa promitatoare de energie verde”.

Continuand afirmatia anterioara, „dezvoltarea biocombustibililor ar putea semnifica acoperirea unei parti din necesarul energetic pentru intregul glob, o solutie pentru reducerea amprentei de carbon si reducerea dependentei fata de combustibilii fosili”.

Un studiu desfasurat de United Nation`s Human Development Index si Earth Trends a avut scopul de a estima cantitatea deseurilor produse in 173 de state si cantitatea de combustibil necesara pentru acestea. Calculele au aratat posibilitatea de a produce 82,93 miliarde de litri de etanol celulozic si amprenta de carbon poate fi redusa in intervalul 29,2%-86,1% pentru fiecare unitate de energie produsa. 

 

Sursa: http://www.alternative-energy-news.info/getting-biofuel-from-the-worlds-garbage/


Te-ar putea interesa si: 

Investitorii americani prefera cladirile verzi. Care sunt beneficiile?

O solutie pentru economie si mediu. Ce schimbare majora s-a produs in China?

Comunicat de presa - Dezbateri tematice cu ocazia vizitei oficiale in Romania a delegatiei Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare joi, 24 septembrie 2015