Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

O noua strategie energetica pentru anul 2030

 

Tarile europene au stabilit o noua serie de actiuni pentru eficienta energetica si reducerea schimbarilor climatice, precum si o serie de politici si obiective pentru intervalul 2020-2030. Rezultatele se vor reflecta intr-un sistem energetic securizat, competitiv si sustenabil, in raport cu targetul impus pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

            Aceasta strategie incurajeaza investitorii sa inlocuiasca reteaua de distributie si sa acorde o atentie desebita tehnologiilor cu un grad scazut de emisie a carbonului. Obiectivele au fost elaborate pe baza analizelor economice, acestea avand rolul de a determina o solutie in raport de cost-eficienta pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, pana in anul 2030.

            Costurile implicate in acest gen de proiecte se vor suprapune cu cele implicate de inlocuirea sau modernizarea sistemelor energetice perimate. Astfel, se va diminua efortul financiar, pana acum axat pe combustibili, lasand loc orientarii spre tehnologii ce vor reduce amprenta de carbon.

Obiective pentru anul 2030

-          Reducerea cu 40% a emisiilor cu efect de sera, in comparatie cu anul 1990

-          Cel putin 27% din consumul total de energie sa fie din surse regenerabile

-          O crestere cu 30% a proiectelor de eficienta energetica (in raport cu previziunile)

Politici pentru anul 2030

-          Elaborarea, in cadrul Uniunii Europene, a unei strategii de management a emisiilor

-          Noi indicatori pentru dezvoltarea competitivitatii si securitatii sistemului, precum preturi diferentiate, diversificarea surselor de aprovizionare, o interconectare a capacitatilor energetice a tarilor membre UE

-          Se va pune accentul pe elaborarea unor strategii la nivel national, aceastea vizand competitivitatea, securitatea si sustenabilitatea sectorului energetic. De astfel, vor avea la baza o abordare similara celorlalte state membre UE, precum atragerea de investitii, transparenta, masuri eficiente si coordonare cu celelalte state membre UE 

Sursahttp://ec.europa.eu/energy/node/163


Citeste si: 

7 lucruri despre cogenerare pe care nu le stiai

A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz

Costurile energiei regenerabile vor scadea cu 40% in urmatorii 3 ani


Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!