Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Ministrii Energiei G20 se vor implica in solutionarea provocarilor din sectorul energetic si climatic

eficienta energetica

 

Comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice și energie, Miguel Arias Canete, a participat la a doua intalnire G20 Energy Ministerial desfasurata in Beijing, China. Rolul acestui eveniment de a identifica noi cai pentru un sistem energetic sustenabil, modern si accesibil pentru toti consumatorii.

 

Participantii au mentionat importanta energiei din surse regenerabile in atingerea obiectivelor stablite la conferinta de la Paris. Urmand acest subiect, participatii au adoptat planul de actiunile in domeniul energie verzi. Ministrii G20 incurajeaza cooperarea asupra standardelor pentru accelerarea dezvoltarii unui sistem energetic inteligent.

 

De asemenea, au fost discutii legate de utilizarea energiei nucleare pentru reducerea emisiilor cu efect de sera pentru statele ce opteaza pentru aceasta foarma de energie. Insa, vor fi necesare masuri pentru cresterea gradului de siguranta, securitate si non-proliferatie.

 

Legat de eficienta energetica, membrii G20 au adoptat programul pentru eficienta energetica si au stabilit un acord pentru promovarea masurilor pentru eficienta energetica. In plus, cooperarea in acest domeniu va cuprinde domeniii precum transporturi, produse, finante, cladiri, managementul energiei la nivel industrial si  producerea de energie. 

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Principalele tinte ale Strategiei Energetice Nationale. Citeste declaratia Secretarului de Stat in Ministerul Energiei!
 
Comisia Europeana acorda 600 milioane de dolari pentru sectorul energetic
 
Alianta globala a oraselor pentru combaterea schimbarilor climatice