Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Eficienta energetica si emisii scazute prin cogenerare

                    cogenerare - eficienta energetica

 

Solutie pentru locuinte si sectorul industrial

 

Celulele de combustibil utilizate de instalatiile de cogenerare pentru locuinte si pentru centrele comerciale ar putea furniza o cantitate de energie vitala pentru reteaua electrica. Acest tip de servicii ar putea ajuta reteaua publica sa asimileze mai multa energie din surse regenerabile. De asemenea, tehnologiile precum micro sistemele de cogenerare acopera o varietate de zone de aplicare si ajuta la reducerea semnificativa a costurilor energetice.

 

Beneficiile cogenerarii

 

Raportul produs de Universitatea Tehnica din Danemarca (DTU), alaturi de parteneri din cadrul ene.field, prezinta tranzitia mixului european catre producerea unei cantitati mai mari de energie. Insa, este posibil ca energia generata sa nu corespunda si in termen de consum. Acest context creeaza nevoia de tehnologii precum micro instalatii de cogenerare, capabile sa produca simultan energie electrica si termica.

 

Autoajustare

 

Cu un control in parametrii optimi, instalatiile pot asigura necesarul de energie din surse regenerabile. Nivelul de generare variaza in functie de cantitatea necesara de energie. Practic, sistemul de optimizeaza in functie de cantitatea de energie utilizata de consumatori. Acest balans asigura de instalatiile de cogenerare a fost demonstrat printr-o serie de proiecte.

 

Pentru orice intrebare legata de eficienta energetica prin instalatii de cogenerare, aveti aici datele noastre de contact. Alege reducerea semnificativa a costurilor energetice!

 

Sursa: http://www.cogeneurope.eu/enefield-points-to-stronger-services-market-to-draw-low-carbon-solutions-onto-the-grid_282391.html


Citeste si:

Cogenerare pentru sase sectoare industriale. Care sunt beneficiile?

Algele verzi – noua sursa de biocombustibil. Ce presupune proiectul BIOFAT!

Reglementarile in sectorul energiei verzi post 2020. Parerea ta conteaza!