Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Eficienta energetica: Rusia ar putea trece la un consum de 100% energie verde in urmatorii 15 ani!

energie verde

 

Rusia ar putea atinge un consum de 100% energie din surse regenerabile pana in 2030. Care ar fi rezultatul? Asta ar insemna o reducere a costurilor energetice cu 20%, afirma cercetatorii. Luand in calcul cantitatile semnificative de resurse, cea mai buna solutie pentru beneficii pe termen lung este tranzitia catre energia verde. Acest aspect este valabil pentru si pentru Asia Centrala.

 

Cercetatorii din cadrul Universitatii Tehnologice Lappeenranta (Finlanda) au elaborat un model de sistem energetic adaptat Rusiei si Asiei Centrale. Sistemul este bazat exclusiv pe utilizarea energiei din surse regenerabile, aici vorbind despre biomasa, hidroenergie, energie solara, energie eoliana si geotermala. Cercetatorii spun ca acest sistem este realizabil, iar costurile energetice vor putea fi reduse cu 50% fata de un sistem ce utilizeaza energie nucleara.

 

,,Consideram ca acesta este primul sistem adaptat Rusiei si Asiei Centrale ce inglobeaza utilizarea a 100% energie din surse regenerabile,” afirma Christian Breyer, unul dintre autorii studiului. „Demonstreaza ca Rusia poate sa devina una dintre cele mai competitive regiuni din punct de vedere energetic.”

 

Russia, Belarus, Kazakhstan, Uzbekistan, Armenia si Azerbaijan sunt state ce utilizeaza preponderent combustibili fosili, iar aplicarea sistemului mentionat anterior ar putea reduce costurile energetice cu 20%.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.businessinsider.com/russia-could-go-100-renewable-in-15-years-2015-12


Te-ar putea interesa si:

SUA: energie produsa prin valorificarea deseurilor

Energie verde: Un miliard de tone de biomasa. Ce rezulta dintr-o asemenea cantitate?

Trei saptamani pana la inchiderea consultarii publice privind reglementarile bioenergiei!