Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

BERD finanteaza cu 100 milioane de euro cresterea eficientei energetice a locuintelor din Romania

fonduri eficienta energetica berd

*sursa poza http://ebrdgeff.com/romania/


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a lansat marti programul de finantare “Green Economy Financing Facility”, in valoare de 100 milioane euro. Prin noul program se vor oferi imprumuturi, prin intermediul bancilor locale, pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor rezidentiale.


Banca Transilvania este prima banca care se alatura programului, primind un imprumut de 40 de milioane de euro destintati gospondariilor casnice, asociatiilor de locuinte si furnizorilor de servicii pentru investitii in economisirea energiei.


Ce este “Green Economy Financing Facility”?


GEFF ajuta sectorul rezidential din Romania sa investeasca intr-o economie ecologica prin finantarea proiectelor. Prin intermediul noii facilitati vor putea fi achizitionate echipamente si materiale de inalta performanta energetica, cum ar fi: frigidere, aparate de aer conditionat, centrale, materiale pentru izolarea cladirilor, termopane, panouri solare si multe altele.


Programul urmareste totodata imprumuturile ipotecare pentru case noi si apartamente cu consum redus de energie, precum si renovarea caselor mai vechi pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic.


Mai sunt acoperite prin program imprumuturile catre companiile care furnizeaza produse sau servicii de eficienta energetica catre sectorul rezidential.


Imprumuturile GEFF se vor aloca prin intermediul institutiilor financiare locale.


Pentru a va bucura de beneficiile GEFF:

-       Puteti contacta institutiile financiare participante sau

-       Accesati site-ul oficial al programului (http://ebrdgeff.com/romania/) pentru a selecta tehnologiile eligibile si pentru a solicita o evaluare gratuita pentru finantare


Sursa: http://ebrdgeff.com/romania/