Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

7 lucruri despre cogenerare pe care nu le stiai

7 lucruri despre cogenerare:

·        Cogenerarea este forma cea mai eficienta si eficace in  producerea de energie electrica. Asigura cresterea eficientei de conversie a energiei si de utilizare a acesteia.

·        Asigura reducerea emisiilor in mediul inconjurator, in special de CO2, principalul gaz cu efect de sera. Cogenerarea este unica solutie in atingerea obiectivele impuse la Kyoto.

·        Implica economii semnificative, oferind suplimentarea competitivitatii pentru utilizatorii industriali si comerciali, asigurand caldura la preturi accesibile pentru utilizatorii casnici.

·        Este o oportunitate spre mai multe forme descentralizate de productie de energie electrica, in situatia  in care centralele sunt concepute pentru a satisface nevoile consumatorilor locali, oferind randament ridicat, evitand pierderi de transmisie si cresterea flexibilitatii de utilizare a sistemului.

·        Imbunatatirea securitatii  aprovizionarii - generare locala. Prin cogenerare se poate reduce riscul de limitare sau intrerupere a alimentarii de energie electrica si / sau incalzire. In plus, necesitatea redusa de combustibil, ce rezulta din cogenerare, reduce dependenta de importuri - contribuind la rezolvarea unei provocari cheie pentru viitorul energetic al Europei.

·        O oportunitate de a creste diversitatea centrelor de generare si ofera concurenta in domeniul producerii. Cogenerare ofera una dintre cele mai importante intrumente pentru promovarea liberalizarii pietei de energie.

·        Cresterea fortei de munca - o serie de studii prezinta cogenerarea ca o punte de creare a noi locuri de  munca

Stiati ca:

·        Germania a raportat ca, in prezent, peste 50% din cererea totala de energie electrica a tarii ar putea fi furnizata prin cogenerare?

·        Con Edison ofera resurse energetice de 30 de miliarde de lire sterline pe an, din cele sapte fabrici ale sale de cogenerare, la 100.000 de cladiri din Manhattan - cel mai mare cartier incalzit cu abur din lume.

·        A douasprezecea parte din energie electrica globala se dezvolta prin cogenerare

·        Armata Statelor Unite investeste 7 miliarde de dolari in biocombustibili, Departamentul de Aparare avand ca target cel putin 25% din energia electrica pe care o consuma sa vina din energie regenerabila pana in anul 2025

 

 

Sursa: http://www.cogeneurope.eu/what-is-cogeneration_19.html

 


Citeste si: 

Tariful fix pentru capacitati mici de energie regenerabila va fi introdus din martie

Cogenerarea in sistemul medical

A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz