Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Fonduri europene pentru cogenerarea de inalta eficienta – pot fi despuse proiectele

A fost deschisa sesiunea de depunere a proiectelor pentru accesarea fondurilor europene in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 6, Obiectivul specific 6.4- Cresterea economiilor in consumul de energie primara produsa in sisteme de cogenerare de inalta eficienta.

Mai mult ...


BERD finanteaza cu 100 milioane de euro cresterea eficientei energetice a locuintelor din Romania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a lansat marti programul de finantare “Green Economy Financing Facility”, in valoare de 100 milioane euro. Prin noul program se vor oferi imprumuturi, prin intermediul bancilor locale, pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor rezidentiale.

Mai mult ...


Ajutoare de stat pentru sectorul energiei regenerabile

Societatile care isi desfasoara activitatea in sectorul producerii de energie electrica si termica si unitatile administrativ-teritoriale/asociatiile de dezvoltare intracomunitara care produc energie electrica din surse regenerabile vor putea beneficia de ajutoare de stat, bugetul total alocat schemei fiind de 100,6 milioane euro, pentru urmatorii 4 ani.

Mai mult ...


81,1 milioane de euro pentru investitiile in cogenerarea de inalta eficienta

Investitiile in cogenerare de inalta eficienta vor fi sprijinite printr-o schema de ajutor de stat, potrivit unei hotarari de guvern adoptata in sedinta de miercuri.

Mai mult ...


Ghid de utilizare durabila a biomasei publicat de IEA

Bioenergia, ca sursa flexibila si competitiva de energie din surse regenerabile, poate juca un rol-cheie in decarbonizarea sistemelor energetice, raspunzand cu succes la nevoilor sectoarelor energetice, cladirilor sau transporturi.

Mai mult ...


569.347.057 euro alocati pentru proiecte de eficienta energetica

Ministerul Fondurilor Europene a publicat Calendarul de lansari pentru Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 pentru anul 2017. Axa Prioritara 6 presupune promovarea energiei curate si eficientei energetice in vederea sustinerii unei economii cu emisii scazute de carbon si are alocata pentru proiecte o suma de 569.347.057 euro.

Mai mult ...


Guvernul aloca 280 de milioane de lei pentru finantarea tehnologiilor prietenoase cu mediul

Programul Pilot Start Up Mediu Eco Business, masura de ajutor de minimis care vizeaza finanţarea nerambursabila a tehnologiilor de obtinere a materialelor si/sau produselor cu impact redus asupra mediului prin utilizarea de materii prime naturale si/sau materii prime reciclate, in scopul introducerii acestora in diferite sectoare ale economiei verzi, a fost aprobat printr-un memorandum, de Guvern.

Mai mult ...


Comisia Europeana a aprobat modificarile aduse Legii regenerabilelor, Legea nr. 220/2008

Comisia Europeana a adoptat decizia de autorizare a modificarilor aduse schemei de sprijin prin certificate verzi (CV) pentru productia de energie din surse regenerabile.

Mai mult ...


A fost publicata forma finala a Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030

Strategia Energetica a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, a fost finalizata, dupa o consultare publica de peste 30 de zile (15 noiembrie – 19 decembrie 2016), in care partile interesate au trimis echipei de proiect numeroase observatii pe marginea proiectului initial.

Mai mult ...


MEF a publicat in consultare ghidul pentru sprijinirea investitiilor in cogenerare de inalta eficienta

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a publicat în consultare versiunea revizuită a Ghidului Solicitantului aferent Axei Prioritare 6 - Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon, Obiectivul specific 6.4 - Creşterea economiilor în consumul de energie primară produsă in sisteme de cogenerare de înaltă eficienţă.

Mai mult ...


Din 2017, Google va folosi doar energie din surse regenerabile

Google a anuntat ca, incepand cu 2017, toate centrele sale, precum si birourile pentru cei 60.000 de angajati vor fi alimentate in intregime de energie din surse regenerabile.

Mai mult ...


Cota obligatorie de energie din surse regenerabile va fi de 8,3% din consumul brut de energie

A fost publicata de catre Ministerul Energiei proiectul de Hotarare pentru aprobarea cotei anuale obligatorii de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie, care beneficiaza de sistemul de promovare prin certificate verzi, pentru anul 2017.

Mai mult ...


CE anunta noi masuri pentru tranzitia energetica catre o energie curata

Comisia Europeana a prezentat un nou pachet de masuri pentru mentinerea competitivitatii Uniunii Europene in conditiile in care tranzitia catre o energie curata schimba pietele energetice mondiale.

Mai mult ...


81,1 milioane de euro pentru companiile din industrie care doresc sa realizeze investitii in cogenerare

Potentialii beneficiari sunt societaţile din industrie/reprezentantul desemnat al unui parc industrial (administratorul parcului sau distribuitorul de energie al parcului) cu consumuri energetice de peste 200 tep/an, care pot dovedi un necesar util de energie termica pentru procesele industriale cu o durata de minim 4000-5.000 h/an şi care necesita simultan şi o cantitate suficienta de energie electrica ce poate fi asigurata de grupuri de cogenerare.

Mai mult ...


Noi schimbari pe piata de energie la nivel global. Energia regenerabila si gazele naturale marii castigatori.

Ca urmare a transformarilor majore in sistemul energetic global, sursele de energie regenerabila si gazele naturale sunt marii castigatori in cursa pentru satisfacerea cererii de energie pana in 2040, conform ultimul raport World Energy Outlook, publicat de Agentia Internationala pentru Energie.

 

Mai mult ...


Ministerul Energiei a publicat proiectul Strategiei Energetice a Romaniei

Ministerul Energiei a lansat in consultare publica proiectul Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Documentul va putea fi consultat pe site-ul ministerului, in sectiunea de Transparenta Decizionala.

Mai mult ...


Intra in vigoare Acordul de la Paris

In conformitate cu acordul de la Paris, natiunile s-au angajat sa limiteze emisiile de gaze cu efect de sera si sa isi concentreze eforturile si investitiile catre actiuni sustenabile pentru viitor. Scopul este acela de a mentine temperaturile medii globale sub o crestere de 2 ° C.

 

Mai mult ...


Modificari legislative privind sistemul de promovare a producerii energiei regenerabile

Ministerul Energiei a pus in dezbatere publica proiectul de Ordonanta de urgenta privind modificarea Legii 220/2008.

Ministerul anunta ca persoanele interesate pot trimite in scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ, la adresa Ministerului Energiei sau la adresa de email: regenerabile@energie.gov.ro, pana la data de 4.11.2016, orele 14:00.

Mai mult ...


Pentru prima data in istorie, energia regenerabila a depasit carbunele, se arata in ultimul raport IEA

Ultimul raport al Agentiei Internationale pentru Energie subliniaza cresterea semnificativa din ultimii cinci ani a energiei din surse regenerabile, aceasta depasind pentru prima data energia conventionala provenita din arderea combustibililor fosili.

Mai mult ...


Te asteptam la Targul RoEnergy South-East Europe Timisoara 2016!

RoEnergy - eficienta energetica

 

Cea mai importanta Platforma din domeniul Energiilor Regenerabile si al Eficientei Energetice din Romania continua seria evenimentelor cu editia a V-a a Targului International RoEnergy Timisoara, in perioada 19-21 octombrie 2016, la Pavilion Expovest (Hotel Senator, Calea Lugojului, nr.7).

Mai mult ...


Cogenerare: cum poti produce energie electrica si termica din dejectii animale?

Ferma Howla Hay desfasoara un mix de activitati agricole in Guisborough, in zona de nord-est a Angliei. Aici, dejectiile animale sunt utilizate pentru a produce energie verde si fertilizator organic de inalta calitate.

 

Mai mult ...


G20 reafirma angajamentele pentru cooperare in domeniul climatic si energetic la summit-ul din China

Schimbarile climatice si cooperarea in domeniul energetic au fost subiectele cele mai importante la intalnirea din Hangzhou, China, una din economiile in plina ascensiune. Evenimentul a avut loc in perioada 4-5 septembrie 2016.

 

Mai mult ...


Cogenerare in cadrul unui camin studentesc din Londra

Compania Balfour Beatty doreste sa includ un sistem de cogenerare in cadrul noului proiect. Este vorba de constructia unei cladiri turn dedicata studentilor, iar locul de amplasare este centrul Londrei.

Mai mult ...


Probleme ecologice din Romania solutionate cu ajutorul cogenerarii

Primarul Sectorului 1 a gasit o posibila solutie pentru rezolvarea acestei probleme: construirea unei centrale ecologice de cogenerare, care va face ca aceste depozite sa dispara de la sine.

 

Mai mult ...


Romania a atins o capacitate de 4,690 MW energie din surse regenerabile

Conform informatiilor oferite de Transelectrica, Ramania a atins o capacitate de productie de 4,690 MW, energie obtinuta din surse regenerabile.

 

Mai mult ...


Cogenerare: IKEA anunta punerea in functiune a unui sistem pe biogaz

IKEA Connecticut (SUA) si-a prezentat planurile pentru punerea in functiune a primului sistem energetic alimentat cu biogaz. Instalatia va fi amplasata in cadrul magazinului din New Haven, Connecticut.

Mai mult ...


Cogenerare pentru un producator de sucuri naturale. Calitate si eficienta energetica!

albi este un producator german de sucuri premium. Calitatea, sustenabilitatea si concentrarea in plan local reprezinta elemente cheie in cultura albi. Acum, acestea se reflecta si in termeni de eficienta energetica.

Mai mult ...


Noi actiuni pentru dublarea eficientei energetice in orase pana in 2030

Desi orasele ocupa doar 3% din suprafata terestra, acestea acopera 70% din consumul de energie si emisii. Un nou parteneriat va avea rolul de a eficientiza consumul de energie pentru zona urbana.

 

Mai mult ...


Chinezii ar fi dispusi sa plateasca mai mult pentru energie verde, conform CRE

In urma unui studiu, reiese faptul ca un numar mare de chinezi doresc sa plateasca mai mult pentru energie din surse regenerabile.

Mai mult ...


Complexul Olimpic din Montreal va beneficia de un sistem eficient energetic

Facilitatile acestei baze sportive consuma anual numai putin de 13 milioane de litri de gazolina. Acum, se fac investitii serioase pentru eficientizarea consumul de energie si pentru reducerea costurilor energetice.

Mai mult ...


Secretarul de stat Cristian Busu a participat la Adriatic – Baltic – Black Sea Leaders Initiative Summit

Secretarul de Stat Cristian Busu a participat in perioada 25-26 august la evenimentul „Adriatic – Baltic – Black Sea Leaders Initiative Summit”, organizat de Ministerul Economiei din Republica Croatia. Evenimentul s-a desfasurat la Dubrovnik, in Croatia, si a avut ca principale teme de discutii securitatea energetica in regiunea Marii Adriatice – Marii Baltice – Marii Negre, beneficiile cooperarii regionale in domeniul energetic, conectarea nordului cu sudul Europei si rolul terminalelor de gaz natural lichefiat in acest sens.

Mai mult ...


Deseurile de la Carnavalul din Notting Hill vor fi transformate in energie

Cele 200 de tone de deseuri, rezultate din cadrul  Carnavalului din Notting Hill, vor ajuta la producerea de agent termic suficient pentru 80,000 de dusuri calde.

Mai mult ...


Strategia Energetica a Romaniei: Eficienta energetica, energie termica si cogenerare

Raportul Sesiunii de lucru Eficienta energetica, energie termica si cogenerare (24 martie 2016), din etapa de analiza calitativa a procesului de elaborare a Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050.

 

Mai mult ...


Topul celor mai sustenabile companii din 2016

Acest top este lansat anual in cadrul Forumului Economic Mondial (World Economic Forum) in Davos, Elvetia, avand la baza 12 indicatori de performanta pentru analiza companiilor. 

Mai mult ...


Instalatie de cogenerare pentru o cladire istorica din New York

Situata pe Wall Street, Cipriani Club Residence a jucat rolul de banca in anul 1836, anul constructiei, iar in anul 2007 a fost transformata in centru de gazduire a 107 unitati comerciale si rezidentiale.

Mai mult ...


Metodologia de monitorizare a sistemului de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie prin certificate verzi

Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modului în care ANRE monitorizeaza evolutia capacitatilor de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie si promovarea acesteia pe baza schemei de sprijin prin certificate verzi.

Mai mult ...


Energia din surse regenerabile este intr-o continua expansiune

Rapoartele IEA arata o crestere a cotei detinute de furnizarea de energie verde, sursele regenerabile fiind acum pe locul secund in ceea ce priveste producerea de energie.

Mai mult ...


Piata cogenerarii va creste cu 9% in urmatorii sapte ani, conform Grand View Research

Cresterea cererii de energie electrica si a numarului de proiecte in domeniul energiei verzi reprezinta doi factori ce vor contribui la dezvoltarea pietei echipamentelor de cogenerare in urmatorii sapte ani. De asemenea, se estimeaza o crestere a pietei cu 9% pe aceasta durata.

Mai mult ...


30 de milioane de lei pentru facilitarea procesului de tranzitie la economia verde

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza astazi, 17 august 2016, in consultare publica, Ghidul de finantare a Programului vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului.

Mai mult ...


Eficientizarea consumului de energie in cadrul unei companii din industria farmaceutica

Cea mai veche companie din industria chimica/farmaceutica a optat pentru implementarea unei instalatii de cogenerare. 

Mai mult ...


Therme implementeaza un sistem de cogenerare pentru eficientizarea consumului de energie

Inca de la deschiderea din anul 1999, Therme Erding a devenit una din cele mai populare complexuri de ape termale din Germania, avand anual aproximativ 1,6 milioane de vizitatori. In prezent, se numara printre cele mai mari complexuri acvatice din lume.

 

Mai mult ...


Cogenerare pentru o unitate militara americana. Afla care sunt beneficiile acestui proiect!

Citeste despre cantitatea de energie produsa de instalatia de cogenerare, implementata in cadrul unitatii militare Aberdeen Providing Ground (SUA). 

Mai mult ...


Cogenerare: finalizarea unor proiecte mari pe biomasa pe teritoriul Croatiei

Proiecte pentru reducerea costurilor energetice si pentru asigurarea unu flux energetic continuu. 

Mai mult ...


Intalnire intre Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si cercetatori din domeniul energiei

In cadrul discutiilor, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene au expus oportunitatile  si conditiile de accesare a unor linii de fonduri norvegiene pentru sustinerea si dezvoltarea cercetarii romanesti in domeniul energiei.

 

Mai mult ...


SUA: Noi fonduri disponibile pentru eficienta energetica. Vezi care sunt obiectivele!

Dupa aprobarea unor noi standarde in producerea de energie din surse regenerabile, Administratia Cuomo anunta disponibilitatea accesarii de noi fonduri pentru realizarea de constructii verzi.

 

Mai mult ...


BERD finanteaza masuri de eficienta energetica in cadrul celei mai mari companii industriale din Turcia

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) sprijina cel mai mare program de eficientizare a consumului de energie din sectorul industrial al Turciei. Este vorba de un imprumut de 150 milioane de dolari acordat rafinariei Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (Tupras), cea mai mare companie din sectorul industrial.

 

Mai mult ...


Acestea sunt tarile cele mai eficiente din punct de vedere energetic

Afla ce tari sunt incluse in topul 2016 International Energy Efficiency Scorecard! 

Mai mult ...


Comisia Europeana asteapta viziunea ta in legatura cu reteaua electrica si cea de gaze natural. Ce schimbari vezi?

Comisia Europeana doreste sa afla care este viziunea ta in legatura cu reglementarile si codurile retelei electrice si cea de gaze naturale. Aceasta actiunea vizeaza noi schimbari incepand cu anul 2017.

 

Mai mult ...


Ministerul Energiei: Intalnire cu reprezentatii societatii civile pentru discutii pe tema transparentizarii companiilor din domeniul energetic romanesc

In cadrul intalnirii au avut loc consultari cu privire la realizarea unei platforme prin care sa se realizeze transparentizarea companiilor aflate sub autoritatea Ministerului Energiei. 

Mai mult ...


TRANSPARENTA IN ENERGIE, eveniment dedicat Organizatiilor Non-Guvernamentale

Ministerul Energiei invita la dialog pe tema transparentizarii companiilor din domeniul energetic romanesc toate Organizatiile Non-Guvernamentale care au experienta in implementarea masurilor care vizeaza integritatea, bunele practici de afaceri si transparenta institutionala.

Mai mult ...


Curent electric produs prin valorificarea gunoiului. Vezi despre ce oras din Romania este vorba!

Un mod prin care poti produce energie electrica prin valorificarea gunoiului. Implementeaza si tu un astfel de sistem pentru reducerea costurilor energetice! 

Mai mult ...


Spitalul din New Milford prezinta beneficiile energiei verzi. Afla ce masuri au fost adoptate!

Cogenerarea ajuta spitalul sa acopere necesarul energetic, precum si sa asigura un fel energetic continuu. Afla mai multe despre proiect! 

Mai mult ...


Gaze naturale: Au fost semnate acorduri intre Romania-Bulgaria si Romania-Ucraina

Primele etape in dezvoltarea unei retele Trans-Balcanice. Afla mai multe! 

Mai mult ...


Ministerul Energiei a publicat raportul consolidate al etapei de analiza calitativa din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a Romaniei

Raportul consolidat al etapei de analiza a calitativa din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, este un document intermediar in elaborarea noii Strategii Energetice a Romaniei, rezultat dintr-un amplu proces de consultare a partilor interesate si a expertilor din sectorul energetic national. 

Mai mult ...


Cogenerarea va juca un rol important in primul Smart City din Romania. Afla mai multe!

Asociatia Cluj IT dezvolta strategia integrata de informatizare a municipiului Oradea. Este prima abordare structurata din Romania inspre dezvoltarea unui Smart City (oras inteligent). 

Mai mult ...


JRC a lansat un raport privind sectoarele de interes in domeniul energetic

Descarca raportul si afla cum te poate ajuta cogenerarea sa reduci semnificativ costurile energetice! 

Mai mult ...


Un sistem de cogenerare aplicat in cadrul unei ferme de lapte

Cogenerarea creste eficienta energetica si permite valorificarea resurselor de biogaz! 

Mai mult ...


Ministrii Energiei G20 se vor implica in solutionarea provocarilor din sectorul energetic si climatic

Afla ce implica planul pentru eficienta energetica adoptat de G20!

Mai mult ...


Principalele tinte ale Strategiei Energetice Nationale. Citeste declaratia Secretarului de Stat in Ministerul Energiei!

Afla care sunt obiectivele romaniei legate de utilizarea energiei din surse regenerabile, eficienta energetica si decarbonare! 

Mai mult ...


Comisia Europeana acorda 600 milioane de dolari pentru sectorul energetic

Fondul va avea rolul a stimula cresterea numarului de proiecte energetice in sectorul public si privat.

Mai mult ...


Eveniment: Strategia energetica a Romaniei pana in 2030

PRIA Energy are rolul de a contura pasii necesari in cresterea eficientei energetice la nivel national. Afla mai multe despre acest eveniment! 

Mai mult ...


Alianta globala a oraselor pentru combaterea schimbarilor climatice

Initiativele vor avea rolul de a incuraja utilizarea tehnologiilor cu emisii scazute. Astfel, vom fi cu un pas mai aproape de obiectivele stabilite la Paris! 

Mai mult ...


Contributia companiilor mari in cadrul economiei verzi

Proiectele in domeniul energiei verzi ajuta companiile sa reduca semnificativ costurile energetice si emisiile de carbon. Afla mai multe! 

Mai mult ...


Cogenerare: O solutie eficienta pentru spitale

Afla cum poti obtine un flux energetic continuu si cum poti reduce semnificativ costurile energetice pentru spital! 

Mai mult ...


Mii de dolari castigati din deseuri. Afla cum poti implementa o astfel de tehnologie!

Afla cum poti produce energie electrica si termica prin valorificarea apelor reziduale! 

Mai mult ...


Danemarca invata SUA cum sa utilizeze energie din surse regenerabile

Utilizarea energiei verzi aduce o serie de beneficii din punct de vedere economic, precum si o nevoie redusa de combustibili fosili. 

Mai mult ...


Uniunea Energetica: Noi investitii disponibile in sectorul energiei verzi

Noi bugete alocate pentru sectorul energiei din surse regenerabile. Afla ce tehnologie te poate ajuta pentru eficientizarea consumului de energie! 

Mai mult ...


Tarile membre U.E. discuta despre noile reglementari ale pietei energetice

Stabilirea de noi moduri de crestere a numarului de proiecte in sectorul energiei din surse regenerabile.

Mai mult ...


IEA: Scaderea emisiilor de carbon in orase este necesara

Actiuni pentru sustinerea obiectivelor din cadrul COP21. Schimbarile in zona urbana sunt esentiale. 

Mai mult ...


Noi discutii in domeniul energiei verzi in cadrul cele de-a VII-a Conferinte Ministeriale

Noi discutii pentru strategia de crestere a numarul de proiecte in domeniul energiei verzi. Comisia Europeana sustine doua initiative CEM. 

Mai mult ...


Obiectivul si modul prin care Irlanda va reduce costurile energetice

Schimbarea implica mai multe institutii ale statului, iar cogenerarea va ajuta Irlanda in tranzitia spre un sistem cu emisii scazute de carbon. 

Mai mult ...


Eficienta energetica: Rusia ar putea trece la un consum de 100% energie verde in urmatorii 15 ani!

Un studiu ce arata potentialul Rusiei in domeniul energiei din surse regenerabile. Afla mai multe!

Mai mult ...


SUA: energie produsa prin valorificarea deseurilor

Vezi ce cantitate de energie este produsa prin valorificarea deseurilor. Integrarea unei astfel de metode de producere a energiei ar aduce un mare plus sistemului energetic romanesc.

Mai mult ...


Energie verde: Un miliard de tone de biomasa. Ce rezulta dintr-o asemenea cantitate?

Romania detine astfel de resurse, iar valorificarea acestora a ar aduce un mare beneficiu in procesul de eficientizare a consumului de energie.

Mai mult ...


Trei saptamani pana la inchiderea consultarii publice privind reglementarile bioenergiei!

Mai sunt doar trei saptamani pana la finalizarea consultarii publice privind propunerile pentru sustenabilitate in sectorul bioenergiei.

Mai mult ...


Eficienta energetica: Dezvoltarea unui grup de lucru intre U.E. si Iran. Ce presupune acest lucru?

O intalnire ce deschide noi oportunitati. Afla mai multe!

Mai mult ...


Banca Regala a Scotiei dubleaza imprumuturile pentru energia verde. Vezi obiectivele!

Banca Regala a Scotiei (RBS) a redus actiunile in cadrul sectorului de petrol si gaze si a dublat imprumuturile in domeniul energiei din surse regenerabile. Sumele ating un miliard de lire anual, conform informatiilor furnizate publicatiei The Guardian. Semnificatie? Masura poate fi campaniile desfasurate la nivel mondial pentru combaterea schimbarilor climatice.

Mai mult ...


3 schimbari in domeniul climatic pe care le-a facut China

Procesul continuu de urbarnizare al Chinei a reprezentat o sursa majora de emisii cu efect de sera. Acum vorbim de misiunea acestui stat de a reduce aceste emisii. Cum? 36 de orase au luat parte la Programul Oraselor Pilot pentru Reducerea Emisiilor de Carbon (LCCPs), demarat de guvernul chinez in anul 2010.

Mai mult ...


Consultare publica privind guvernarea Uniunii Energetice. Ai ocazia sa iti prezinti viziunea!

In cadrul articolului gasesti si cerea de inscriere la dezbatere.

Mai mult ...


Ministrii Energiei au conturat design-ul pietei energetice. Ce rol va juca energia verde?

Ministrii din cadrul Uniunii Europene au discutat despre viitorul design al pietei energetice a Europei in cadrul unei intalniri informale, ce a avut loc in Amsterdam, 10-11 aprilie. Tema a fost reprezentata de tranzitia pietelor energetice pana in anul 2050.

Mai mult ...


Banca Mondiala prezinta planificarea actiunilor in domeniul climatic

Toate actiunile vor avea rolul de a sustine acordul in domeniul climatic COP21, prin accelerare eforturilor de combatere a schimbarilor climatice si sprijinirea tarilor in curs de dezvoltarea in misiunea de atingere a obiectivelor impuse pentru 2020.

Mai mult ...


Anunt referitor la pretul de referinta la 1 aprilie 2016 pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Hotararii Guvernului nr. 1096/2013 pentru aprobarea mecanismului de alocare tranzitorie cu titlu gratuit a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera producatorilor de energie electrica, pentru perioada 2013-2020, inclusiv Planul national de investitii, cu modificarile si completarile ulterioare

Mai mult ...


Alimentare cu gaz: Proiectul Midcat si finantare europeana de 5,6 milioane de euro

Afla ce presupune si ce beneficii va aduce proiectul Midcat!

Mai mult ...


Energie verde: Cresterea economica si reducerea emisiilor de carbon

Citeste despre evolutia sectorului energiei din surse regenerabile si despre emisiile de carbon la nivel global!

Mai mult ...


Cogenerare in industria alimentara. Vezi beneficiile pentru un producator de mezeluri!

O metoda de eficienta energetica adoptata de o companie cu renume in domeniul produselor din carne. Afla ce tehnologie este utilizata si care sunt beneficiile!

Mai mult ...


14 comunitati din Westchester trec pe 100% energie verde. Vezi care sunt!

O comunitate ce produce energie si dezvolta proiecte in domeniul eficientei energetice. Afla mai multe detalii!

Mai mult ...


Industria alimentara: Companii de top tind spre 100% energie verde

Metodele de eficienta energetica devin tot mai raspandinte in industria alimentara si industria bauturilor. Vezi beneficiile obtinute pana acum de companii din aceste industrii!

Mai mult ...


MMAP: Impulsionarea Tranzitiei spre Economia Verde in Romania

Ministerul  Mediului,  Apelor si  Padurilor  (MMAP)  pune  accentul  prioritar,  in  2016,  pe impulsionarea tranzitiei spre economia verde in Romania.

Mai mult ...


ANRE: Noi standarde de performanta in domeniul energetic

In sedinta din data de 30.03.2016, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat doua reglementari deosebit de importante, in concordanta cu obiectivele de reglementare privind dezvoltarea unui sistem energetic eficient, fiabil si orientat catre consumator.

Mai mult ...


ANRE: Revizuirea tarifelor componenta de piata concurentiala – CPC

Comitetul de reglementare al ANRE a avizat, in sedinta din 30.03.2016, tarifele CPC (Componenta piata concurentiala) aplicate de furnizorii de ultima instanta clientilor finali care beneficiaza de serviciul universal, valabile ȋn perioada 1.04.2016 – 30.06.2016.      

Mai mult ...


ANRE: Raportarea producatorilor de energie electrica a declaratiilor pentru anul 2015

Raportarea producatorilor de energie electrica a declaratiilor pentru anul 2015, referitoare la cantitatea totala de energie injectata de producator in retelele electrice din productie proprie, sursele primare de energie utilizate, emisiile specifice de CO2 si deseurile radioactive.

Mai mult ...


Raport global: Cati bani s-au investit in energia verde in anul 2015?

Afla cum au evoluat investiile in energia din surse regenerabile la nivel mondial!

Mai mult ...


Cogenerare in cadrul DoubleTree by Hilton. Afla care sunt beneficiile!

Un mod prin care un hotel is poate eficientiza consumul de energie si, astfel, reduce semnificativ costurile energetice. Afla mai multe!

Mai mult ...


Eficienta energetica: Microsoft foloseste 100% energie din surse regenerabile inca din anul 2014

Un top al companiilor americane cu utilizeaza energie in surse regenerabile. Microsoft este lider. Vezi continuarea topului!

Mai mult ...


Dentons: Descarca gratuit ghidul pentru investitii in energia din surse regenerabile!

Un ghid spre piata energiei din surse regenerabile din Romania si alte cateva state din Europa!

Mai mult ...


2015-2016: Au fost emise certificate verzi in valoare de 15,1 milioane

Citeste raportul certificatelor verzi pentru anul 2015!

Mai mult ...


Cum eviti penele de curent? Vezi solutia adoptata de o serie de institutii!

Un mod prin care poti mentine un flux energetic continuu. Afla cum poti implementa si tu un astfel de echipament!

Mai mult ...


Conferinta INOGATE20: Cooperare cu vecinii din Estul Europei si state din Asia Centrala!

Noi perspective de cooperare in domeniul energetic. Afla care sunt obiectivele!

Mai mult ...


Actiuni post-COP 21. Vor fi disponibile noi informatii in domeniul energetic!

Mai multe state au participat la o serie de discutii post-COP21, privind reducerea impactului asupra mediului inconjurator prin utilizarea energiei din surse regenerabile. Vezi despre ce este vorba!

Mai mult ...


UE: Un portal prin care poti atrage investitori. Afla ce presupune!

O metoda prin care iti poti promova proiectele si prin care poti atrage investitii. Citeste mai departe!

Mai mult ...


ANRE: Data limita contestatii achizitie certificate verzi

Afla noile informatii cu privire la stabilirea cotelor anuale obligatorii de energie electrica produsa din surse regenerabile!

Mai mult ...


INS: Resursele de energie primara au crescut cu 0,6%

Afla ce indicatori au dus la cresterea productiei de energie, precum si consumul de energie in anul 2015!

Mai mult ...


Cogenerare: studiu de caz in agricultura

Daca activezi in domeniul agricol, in acest articol gasesti un mod eficient de a reduce costurile energetice si de a acoperi necesarul energetic al afacerii tale. Arunca o privire! Poate fi solutia de care ai nevoie

Mai mult ...


Eficienta energetica: Discutii legate evolutia pietei energetice europene

Afla care este misiunea Uniunii Europene in ceea ce priveste sitemul energetica. Afla rolul energiei verzi!

Mai mult ...


Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienta energetica

Daca planuiesti sa implementezi masuri pentru cresterea eficientei a cladirii, aceasta lege iti ofera informatiile necesare. Afla mai multe!

Mai mult ...


Fabrici de zahar: record in productia de energie electrica de la punerea in functiune

Cu o echipa specializata, poti identifica cel mai bun sistem de cogenerare. Acesta va fi adaptat necesarului energetic si resurselor pe care tu le ai la dispozitie

Mai mult ...


Sustenabilitate: un termen introdus inca din scoala generala. Ce parere ai?

Ce parere aveti despre introducerea termenului de sustenabilitate in clasele mici? Aici avem un exemplu de practica in educarea comunitatii pentru conservarea mediului

Mai mult ...


IEA publica un raport privind piata energetica a Europei. Afla mai multe!

Actiunile noastre viitoare se vor orienta catre securizarea resurselor energetice, precum si spre utilizarea unei sfere mai largi de surse energetice. Vezi ce rol va juca energia verde si cum va arata design-ul pietei energetice la nivel European!

Mai mult ...


Fabrici de bere: cogenerarea ajuta Krombacher in atingerea obiectivelor energetice. Afla mai multe!

Cogenerarea permite cresterea eficientei energetice si reducerea impactului asupra mediului. Afla mai multe despre beneficiile pe care le poti avea implementand un proiect in cogenerare!

Mai mult ...


Cogenerare in cadrul unui hotel: economii la energie de 4,000 € lunar

Experiente de basm pentru clienti si experienta costurilor energetice reduse pentru hotel! Acest articol iti prezinta un mod prin care poti obtine cele doua beneficii

Mai mult ...


Comisia Europeana propune noi reguli pentru strategia de utilizare a gazului, caldurii si agentilor de racire

Extinderea numarului de proiecte in domeniul energiei regenerabile reprezinta un mod eficienta de securizare a resurselor energetice! Pentru industrie, reprezinta un mod eficient de a reduce costurile energetice si de a reduce impactul asupra mediului inconjurator. Afla ce directie propune Comisia Europeana!

Mai mult ...


UE: Cota de energie din surse regenerabile a crescut cu 16% in 2014

Vezi cum a evoluat cota de energie verde la nivel european. Mai important, afla ce rezultate inregistreaza Romania in comparatie cu celelalte state membre ale Uniunii Europene!

Mai mult ...


Ohio: Energia verde reprezinta un sector al investitiilor avantajoase

Afla cum privesc autoritatile proiectele in domeniul cogenerarii! Cum sistemele energetice sunt in plina trazitie, afla ce proiect te-ar ajuta sa reduci semnificativ costurile energetice!

Mai mult ...


Resursele de energie primara au crescut in anul 2015 cu 2,0%

Raport INS: Afla care sunt datele provizorii privind principalele resurse de energie primara!

Mai mult ...


Cogenerare: Lakeshore primeste finantare de 50,000 de dolari pentru studii de fezabilitate

Studiile sunt legate de implementarea cogenerarii in cadrul Complexului ATC! Afla ce asteptari au persoanele responsabile cu acest proiect!

Mai mult ...


Studiu de caz: Cogenerare in cadrul Spitalului Universitar din Illinois

Afla care sunt beneficiile implementarii unui sistem de cogenerare in spitale! Vor aparea schimbari semnificative in ceea ce priveste producerea si consumul de energie

Mai mult ...


UE: Romania pe locul 3 in topul tarilor independente energetic!

Romania isi continua drumul in domeniul eficientei energetice, iar studiul realizat de UE prezinta Romania pe un loc fruntas. Afla informatii despre toate membrele UE din cadrul acestui studiu!

Mai mult ...


Bune practici: cogenerare in cadrul unei statii de tratare a apei (PWD)

O schimbare ce a adus o serie de beneficii pentru PWD. Reprezinta un exemplu de bune practici in domeniul eficientei energetice pentru statiile de tratare a apei. Afla mai multe informatii!

Mai mult ...


ANRE: Raportare obligatie achizitie certificate verzi pentru 2015

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 66 din 29.01.2016 a fost publicat Ordinul ANRE nr. 2 din 27.01.2016 privind modificarea si completarea Metodologiei de stabilire a cotelor anuale obligatorii de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie care beneficiaza de sistemul de promovare prin certificate verzi si a celor de achizitie de certificate verzi, aprobata prin Ordinul presedintelui ANRE nr. 101/2015 (Metodologie).

Mai mult ...


Energia verde in Statele Unite. Ce resurse sunt utilizate?

Acestea sunt sectoarele de energie din surse regenerabile ale Statelor Unite. In cadrul articolului, gasesti cateva informatii despre fiecare in parte, precum si o prognoza a pietei energetice pentru anul 2050

Mai mult ...


Raport privind evaluarea potentialului de aplicare a cogenerarii. Afla toate detaliile!

Acest informatii iti oferi o serie de indicatori ce masoara potentialul de implementare a cogenerarii in Romania, precum si in alte state. Te va ajuta in implementarea unei strategii de reducere a consumului de energie

Mai mult ...


Bune practici in operarea sistemelor de cogenerare. Cum poti obtine cele mai bune rezultate!

Citeste despre o serie de pasi realizati in operarea sistemelor de cogenerare. Daca ai intrebari, contacteaza-ne si iti vom da toate informatiile necesare!

Mai mult ...


Cresterea eficientei energetice pentru cladiri. Ce trebuie facut?

Afla ce indicatori trebuie sa monitorizezi inainte de implementarea unei strategii de eficienta energetica, precum si evolutia resurselor pe care le poti utiliza in producerea de energie!

Mai mult ...


Cogenerare: Un consum redus de combustibil prin aplicare in agricultura!

Vezi care sunt beneficiile cogenerarii in sectorul agricol! De asemenea, gasesti in articol si schema unui proiect cu toate elementele necesare.

Mai mult ...


Eficienta energetica in industrie este in crestere. Citeste raportul emis de U.E.!

Afla care au fost industriile cu cel mai mare consum de energie si unde se inregistreaza cresteri in ceea ce priveste eficianta energetica!

Mai mult ...


Recupere de caldura pentru alimentarea oraselor cu agent termic. Citeste despre proiectul CELSIUS!

Proiectul CELSIUS incurajeaza implementarea metodelor de eficienta energetica in zona urbana. Afla ce presupune acest proiect si care sunt orasele implicate pana in prezent

Mai mult ...


Trigenerare in industria alimentara. Te-ai gandit la aceasta metoda?

Afla cum poti eficientiza consumul de energie in industria alimentara. Prin trigenerare, compania ta va beneficia costuri energetice reduse

Mai mult ...


Beneficiile cogenerarii in spitale. Afla ce schimbari apar!

Un flux de energie continuu reprezinta un criteriu esential in cadrul unui spital. Fiecare aparat trebuie sa fie functionabil pentru tratarea/salvarea pacientilor. Afla cum poti creste eficienta energetica, alaturi de facturi energetice scazute semnificativ!

Mai mult ...


Discutii pentru implementarea COP21. Afla care sunt obiectivele UE!

Uniunea Europeana face dermersuri pentru atingerea obiectivelor stabiilite pentru anul 2020. Citeste despre tematica intalnirii cu IRENA si statele implicate in discutii!

Mai mult ...


ANRE: Obligatie de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015

Afla informatii privind modificarile legislative in domeniul energiei din surse regenerabile, privind cota obligatorie estimata de achizitie de certificate verzi de catre operatorii economici cu obligatie de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015 

Mai mult ...


Cogenerare: Raport despre productia de peleti in anul 2014

Citeste despre evolutia unei resurse importante in producerea de energie! Afla ce metoda te poate ajuta sa reduci semnificativ costurile energetice

Mai mult ...


Certificate verzi in valoare de aproape 400 milioane de euro in 2014. Afla mai multe detalii!

Vezi care este evolutia in sectorul energie din surse regenerabile si valoarea ajutorului de la stat acordat in anul 2014!

Mai mult ...


Un pas in viitor prin cogenerare. Vezi misiunea celor de la MIT!

MIT doreste sa creasca eficienta energetica a campusului prin dezvoltarea metodei implementate la ora actuala, si anume cogenerarea. Afla mai multe despre planul institutului pentru perioada urmatoare!

Mai mult ...


Cogenerare: o studenta a gasit o metoda de a transforma dejectiile animale in energie

Ingrasamant sau sursa de energie? Raspunsul: ambele. Afla cum poti produce energie utilizand dejectiile animale!

Mai mult ...


Aspecte analizate in cadrul COP21. Afla ce schimbari se anunta!

Schimbarile climatice trag un semnal de alarma in privinta unor probleme ireversibile. Prin o planificare riguroasa si cooperare la nivel mondial aceste efecte pot fi stopate.

Descarca documentul din acest articol si vezi toate aspectele discutate in cadrul COP21!

Mai mult ...


Metodologie - tarife de distributie a energiei electrice

In vederea clarificarii tuturor aspectelor ce tin de modificarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie a energiei electrice si pentru totala transparenta a procesului de reglementare, ANRE publica Referatul de aprobare a Ordinului privind modificarea Metodologiei de stabilire a tarifelor pentru serviciul de distributie a energiei electrice, aprobate prin Ordinul  nr. 72/2013.

Mai mult ...


Eficienta energetica si emisii scazute prin cogenerare

Vezi beneficiile cogenerii si cum este orientat mixul energetic european. Prin implementarea metodelor de eficienta energetica ai avanjatul reducerii costurilor energetice. Afla mai multe despre cogenerare!

Mai mult ...


Cogenerare pentru sase sectoare industriale. Care sunt beneficiile?

Aceasta tehnologie eficientizeaza consumul de energie si asigura un flux energetic continuu, indiferent de problemele tehnice aparute in reteaua publica. Afla cum poti aplica aceasta metoda de eficienta energetica pentru afacerea ta!

Mai mult ...


Algele verzi – noua sursa de biocombustibil. Ce presupune proiectul BIOFAT!

Comisia Europeana investeste in dezvoltarea unei noi surse de biocombustibili. Afla mai multe despre  beneficiile obtinute prin valorificarea resurselor de alge verzi!

Mai mult ...


Reglementarile in sectorul energiei verzi post 2020. Parerea ta conteaza!

Acest articol include o serie de documente privind target-urile si actiunile UE pentru atingerea obiectivelor pentru anul 2020, dar si o incurajare pentru implicarea in dezbaterea publica deschisa pana in data de 10 februarie 2016. Afla toate detaliile!

Mai mult ...


Primul Summit International pe Eficienta Energetica 18 noiembrie 2015, Sala Palatului, Bucuresti

ANRE va participa la Primul Summit International pe Eficienta Energetica pentru sectorul industrial si al cladirilor din Romania, in cadrul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Evenimentul, sub patronajul ANRE - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, va avea loc in data de 18 noiembrie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti.

Mai mult ...


Top 9 cele mai mari instalatii de biomasa din lume. Ce cantitati de energie se produc?

Afla cum poti reduce semnificativ costurile energetice prin valorificarea resurselor avute in proximitate. Impreuna putem identifica cea mai buna solutie tehnica pentru afacerea ta. Aici gasesti cele mai mari instalatii de biogaz din lume si combustibilul utilzat pentru producerea de energie electrica si termica

Mai mult ...


IEA: Proces de tranzitie a sistemului energetic. La ce se refera acest lucru?

Summit-ul desfasurat la Paris cu o modificare a viziunii in sistemul energetic la nivel mondial. Vezi care sunt semnele tranzitiei spre producerea de energie verde si eficienta energetica!

Mai mult ...


Instalatii de recuperare de caldura prin finantare ESCO. Afla mai multe despre Interesco!

Interesco este o companie tip ESCO, ce are ca specializare implementarea echipamentelor de recuperare de caldura "la cheie". Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre metode de eficienta energetica si, implicit, reducerea costurilor energetice, va stam oricand la dispozitie!

Mai mult ...


Gunoiul utilizat ca sursa de energie. Afla cum poti avea si tu acest beneficiu!

Te-ai gandit cum ar fi sa poti obtine energie electrica si termica prin valorificarea gunoiului. Ei bine acum poti afla cum sa faci acest lucru. Vino la Renexpo in perioada 17-18 noiembrie si consulta specialisti in domeniu. Te asteptam la standul nostru!

Mai mult ...


Update: Renexpo South-East Europe va avea loc in perioada 17-18 noiembrie 2015

Cel mai mare targ pentru eficienta energetica, Renexpo South-East Europe, a fost reprogramat pentru perioada 17-18 noiembrie 2015. Va asteptam la standul nostru pentru a discuta despre cele mai eficiente solutii tehnice pentru afacerea dumneavoastra!

Mai mult ...


Romania a devenit a opta tara din UE membra a CSLF

Aceasta aderare poate aduce o serie de beneficii sistemului energetic romanesc. Ce schimbari pot aparea pentru Romania ca membru CSLF?

Mai mult ...


Lansarea oficiala a studiului "Eficienta energetica — prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie

Evenimentul a strans laolalta personalitati din mediul academic, inalti reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, ai Comisiei Europene, ai Guvernului Romaniei, ai organismelor guvernamentale, precum si reprezentati ai companiilor de profil, ai asociatiilor profesionale si experti care activeaza in domeniul energiei si  eficientei energetice.

Mai mult ...


Masurile de eficienta energetica pot aduce economii de 140 miliarde de euro pana in 2030

Metodele de eficienta energetica ajuta la obtinerea unor economii substantiala, reducand simultan in impactul gazelor cu efect de sera. Descopera cum stau lucrurile in prezent si ce modificari ar putea sa apara!

Mai mult ...


A cincea reuniune a Grupului de Lucru romano-turkmen. Ce aspecte au fost discutate?

Reuniunea de lucru a fost prezidata, din partea Romaniei, de catre domnul Bogdan Badea, secretar de stat in cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, iar din partea turkmena de catre domnul Tachdurdy Begjanov, Presedinte al Concernului de Stat ”Turkmennebit”.

Mai mult ...


INS: Resursele si consumurile energetice in 2014

Institutul National de Statistica a publicat un raport privind resursele si consumul energetic in 2014. Afla toate detaliile!

Mai mult ...


Vino cu lista intrebarilor tale la Renexpo! Iti vor raspunde specialisti in domeniul energiei

Participa la conferintele gratuite si beneficieaza de oportunitatea de a consulta specialisti in domeniul energiei. Vei reduce semnificativ costurile la energie prin valorificarea resurselor din proximitate. Partenerii nostri de la BWE te vor ajuta sa gasesti cea mai buna solutie tehnica

Mai mult ...


Statistica privind consumul de energie la nivel mondial. Unde se pozitioneaza Europa?

Afla ce consum a inregistrat Uniunea Europeana la nivel mondial si care este gradul de dependenta in cazul resurselor naturale!

Mai mult ...


Vino la cel mai mare targ pentru eficienta energetica!

Vino in perioada 18-20 noiembrie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti, la cel mai mare targ in domeniul energiei din surse regenerabile si eficienta energetica – Renexpo South-East Europe si beneficiezi de consiliere gratuita direct de la specialistii in domeniul energetic.

Adresat atat sectorului industrial si al cladirilor, cat si antreprenorilor din sectorul agricol si zootehnic care doresc sa valorifice reziduurile agricole pentru obtinerea caldurii si a electricitatii, evenimentul reprezinta o mare oportunitate in identificarea metodelor de eficientizare a consumului de energie, adaptate fiecarei companii in parte.

Mai mult ...


INS: Cheltuieli pentru protectia mediului in anul 2014

In acest articol gasiti repartizarea cheltuielilor pe sectoare de activitate, precum si pe domenii de mediu si categorii de producatori

Mai mult ...


Reducerea costurilor la energie prin instalatii de biogaz. Afla mai multe detalii la Renexpo!

Ai oportunitatea sa afli de la partenerii nostri din Germania, Biogas Weser-Ems, cum poti reduce semnificativ costurile la energie prin valorificarea biogazului. Vino la Renexpo South-East Europe si impreuna vom identifica cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

Mai mult ...


Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA, ES Hans Klemm

Ministrul Andrei Gerea a facut o prezentare a proritatilor si provocarilor in domeniul energetic. De asemenea, a anuntat pregatirea unei strategii in domeniul energetic. Descopera subiectele dezbatute in cadrul acestei intalniri, precum si evaluarea investitiilor americane in Romania!

Mai mult ...


Finantare pentru sisteme de cogenerare de inalta eficienta. Afla cum poti aplica!

Implementarea de sisteme de cogenerare de inalta eficienta prin finantare europeana. Ai ocazia sa afli detalii despre cum poti dezvolta un astfel de proiect pentru afacerea ta. Vino la Renexpo South-East Europe, cel mai mare targ pentru eficienta energetica, si afla de la specialisti in domeniu cum poti reduce semnificativ costurile la energie! 

Mai mult ...


Pretul de referinta pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediul de Afaceri  a anuntat pretul de referinta la 1 octombrie 2015. Descopera modul in care se calculeaza plata contravalorii certificatelor  de emisii de gaze cu efect de sera!

Mai mult ...


19 companii au fost scutite de plata unui numar de certificate verzi din cota obligatorie

Ministerul Energiei, Comertului si Turismului a emis un Acord ce permite pastrarea competitivitatii companiilor din sectorul industrial. Aceasta masura vine cu o serie de beneficii. Vezi care sunt detaliile! 

Mai mult ...


IEA: Raport privind reducerea amprentei CO2. Cum au contribuit masurile de eficienta energetica?

Investitiile in eficienta energetica se reflecta acum in reducerea amprentei de carbon. Descopera beneficiile proiectelor in domeniul energiei din surse regenerabile!

Mai mult ...


U.E. lanseaza platforma Euro-Mediteraneana. Care sunt avantajele?

Aceasta platforma va avea rolul de a reorganiza modul in care se desfasoara furnizarea de energie intre state. Descopera ce state sunt implicate si ce aspecte vizeaza acest proiect!

Mai mult ...


Strategia ANRE privind actiunile de eficienta energetica. Ce aspecte vizeaza in industrie?

Articolul contine evolutia consumului de energie, precum si o serie de strategii in domeniul eficientei energetice. Ce actiuni se anunta pentru sectoarele mari consumatoare de energie?

Mai mult ...


Masuri de eficienta energetica in cadrul „Efficient Energy Forum 2015”. Ce schimbari se anunta?

In cadrul evenimentului„Efficient Energy Forum 2015”, au fost anuntate o serie de modificari incluse de noua strategie energetica. Vor fi vizate actiuni pentru cresterea eficientei energetice. Alaturi de partea legislativa, au fost prezentate tehnologii de eficienta energetica, precum instatiile de cogenerare 

Mai mult ...


ANRE publica un studiu privind eficienta energetica. Descopera recomandarile!

Combaterea saraciei energetice este principalul obiectiv, iar pentru realizarea acestui lucru este necesara elaborarea unei strategii solide. Ce factori trebuie sa luam in calcul pentru aceasta strategie?

Mai mult ...


Raportul UE privind productia de energie verde

Atingerea obiectivelor impuse de Uniunea Europeana sunt fezabile. Rezultatele obtinute pana in prezent ne dovedesc acest lucru. Descopera clasamentul statelor, in ceea ce priveste cota de productie a energiei verzi! 

Mai mult ...


Productia de energie verde este in crestere. Ce cota se va atinge in anul 2020?

Studiul efectuat de Agentia Internationala pentru Energie arata o crestere a productiei de energie din surse regenerabile. Vezi ce cota va fi atinsa pana in anul 2020 si ce declara reprezentatii AIE despre viitorul energiei verzi! 

Mai mult ...


B-Team Energy and Environment – Partener in cadrul „Romanian Energy Efficiency Forum 2015”

In data de 8 octombrie 2015 va avea loc a doua editie anuala a evenimentului  „Romanian Energy Efficiency Forum 2015”. Afla informatiile necesare pentru realizarea unei strategii de eficienta energetica! 

Mai mult ...


O problema mondiala poate deveni solutie. Din ce putem produce energie?

Este vorba de o resursa foarte raspandita pe suprafata globului. Acum poate sa devina o sursa semnificativa de energie verde...

Mai mult ...


Investitorii americani prefera cladirile verzi. Care sunt beneficiile?

Afla de ce investitorii americani prefera cladirile verzi. Mai mult, vezi rezultatele unui proiect pentru eficienta energetica realizat in cadrul Empire State Building

Mai mult ...


O solutie pentru economie si mediu. Ce schimbare majora s-a produs in China?

Beneficiile ar fi fost si mai mari, daca aceasta solutie ar fi fost identificata mai devreme. Energia verde a schimbat semnificativ sistemul energetic si economia Chinei

Mai mult ...


Comunicat de presa - Dezbateri tematice cu ocazia vizitei oficiale in Romania a delegatiei Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare joi, 24 septembrie 2015

Au avut loc discutii legate de resursele energetice, precum si strategia de eficientizare a utilizarii acestora. Afla mai multe detalii! 

Mai mult ...


Companii de top doresc un consum de 100% din surse regenerabile. Afla mai multe detalii!

Energia din surse regenerabile aduce beneficii in ceea ce priveste mediul inconjurator, dar si economii semnificative pentru firmele ce utilizeaza combustibili conventionali. Afla ce planuri au companiile de top in sectorul energiei verzi!

Mai mult ...


Produce energie cu resursele avute la indemana. Afla povestea unui silvicultor din Salaj!

Acest caz ne arata ca oportunitatile sunt pretutindeni. Trebuie sa utilizam cat mai inteligent resursele de care dispunem. Afla cum a reusit un silvicultor sa isi produca singur energia electrica! 

Mai mult ...


Planul SET 2015 va dezvolta sectorul energiei verzi. Afla ce presupune!

Acest sistem va incuraja dezvoltarea sectorul energiei din surse regenerabile. Vor fi stabilitate actiunile necesare pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene. Afla acum care sunt obiectivele si ce aspecte sunt incluse in planul SET! 

Mai mult ...


Companiile fac inca un pas spre energia verde. Afla care sunt beneficiile!

Astfel de proiecte reprezinta o solutie prin care se poate atinge sustenabilitatea economica.  Afla 10 avantaje ale unei cladiri verzi! 

Mai mult ...


Diagnosticarea constructiilor: o metoda prin care poti reduce consumul de energie

In functie de caracteristicile cladirii, exista masuri prin care sa poti reduce consumul de energie. Afla acum ce presupune conceptul de eficienta energetica si cum poti creste profitabilitatea afacerii tale prin reducerea facturilor la energie!  

Mai mult ...


Cum poti transforma resturile menajere in combustibil pentru echipamentele tale

9,000 de locuinte sunt alimentate cu energie produsa din resturi menajere. Afla cum poti implementa aceasta tehnologie pentru echipamentele tale! 

Mai mult ...


Colaborare pentru eficienta energetica intre U.E si insulele din Pacific

Proiectele Uniunii Europene desfasurate pentru sustenabilitate energetica se extind in insulele Pacificului. Afla care sunt tarile implicate si ce sectoare vizeaza 

Mai mult ...


Posibil acord in domeniul energetic intre U.E. si Iran. Afla acum ce presupune!

Acordul intre Uniunea Europeana si Iran vizeaza mai multe domenii, printre care si sectorul energiei din surse regenerabile. Afla acum detaliile si pozitia autoritatilor europene privind aceasta colaborare. 

Mai mult ...


Modul prin care Regatul Unit isi poate atinge obiectivele energetice

Modul prin care Regatul Unit contribuie la atingerea targetului impus de U.E. in 2020 poate reprezenta un exemplu si pentru tara noastra. Se valorifica o resursa energetica pe care o putem gasi in orice stat 

Mai mult ...


Noi investitii in eficienta energetica pregatite pentru aceasta toamna

Aceasta toamna vine cu noi posibiltati de finantare a proiectelor pentru eficienta energetica. Afla acum ce bugete vor fi alocate si in ce sectoare s-au dezvoltat pana acum proiecte. 

Mai mult ...


Producerea de energie din surse regenerabile. Afla acum beneficiile cogenerarii!

Prin producerea simultana de energie electrica si termica, cantitatea de combustibil utilizata se va reduce cu pana la 40%. Acesta reprezinta unul din beneficiile instalatiilor de cogenerare. Afla mai multe informatii despre ce presupune un astfel de proiect si cum se poate obtine finantare! 

Mai mult ...


Noul ghid de sustinere a eficientei energetice elaborat de POR

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR)  a lansat noul ghid de sustinere a gestionarii inteligente a energiei. Fii la curent cu noile modificari! 

Mai mult ...


Crestere cu 17% a investitiilor in energia regenerabila

In cadrul unui raport publicat de Organizatia Natiunilor Unite, se poate observa o crestere cu 17% a investitiilor globale in energia din surse regenerabile

Mai mult ...


Colaborarea a 15 state membre ale Uniunii Europene pentru securizarea sectorului energetic

15 state membre ale Uniunii Europene si Comunitatii Energiei din regiunea centrala, estica si sudica au stabilit un acord de cooperare pentru a accelera dezvoltarea unei retele in cadru pietei gazului, stabilirea noilor reglementari si solutionarea probleme tehnice intampinate pana in prezent. Aceste aspecte impiedica securitatea aprovizionarii si posibilitatea formarii unei piete integrate si competitive energetic in aceasta zona.  

Mai mult ...


Care este potentialul de biomasa al Romaniei si ce planuri sunt pentru acest sector? Afla acum!

Patru ministere coaboreaza pentru dezvoltarea unei legi  in sectorul biomasei si biogazului. De asemenea, o comisie parlamentara lucreaza pentru elaborarea noii legi  a energiei termice. Se are in vedere o lege privind culturile energetice, iar sectorul de biomasa si biogaz va beneficia de 232 milioane de euro, granturi UE.

Mai mult ...


Beneficiile utilizarii energiei din surse regenerabila in sectorul alimentar si cel agricol

Uniunea Europeana poate dezvolta mai multe actiuni pentru eficienta energetica si dezvoltarea utilizarii energiei regenerabile in sectorul alimentar, in conformitate cu rezultatele studiului desfasurat de Centrul Comun de Cercetare al Comisie Europene. 

Mai mult ...


Actiuni pentru dezvoltarea sectorului de biomasa. Afla care sunt beneficiile!

Extensia Sfantu Gheorghe a Universitatii Babes-Bolyai a fost luni gazda unui eveniment intitulat Clusterul Biomasei Green Energy. In cadrul acestuia a fost sustinut un workshop cu tema: „Biomasa – o sursa de energie regenerabila”.

Mai mult ...


U.E. este pe drumul cel bun in atingerea targetului de 20% din energie regenerabila

Statele membre ale Uniunii Europene sunt pe drumul cel bun in atingerea unei cote de 20% energie regenerabila din totalul productiei de energie.

In 2014, ponderea proiectata de energie din surse regenerabile in consumul final brut de energie este de 15,3%.

 

Mai mult ...


Cogenerarea permite economii de 40% in cazul consumului de combustili fosili

Cogenerarea reprezinta singura tehnologie capabila sa contribuie la echilibrarea Sistemului Energetic National, avand potentialul de a reduce consumul de combustibili fosili pana la 40%, in mod special pentru segmentul gazelor naturale.

Mai mult ...


Platforma inteligenta de specializare in energie

In data de 26 mai 2015, Comisia Europeana a lansat Platforma inteligenta de spacializare in energie (S3P-ENERGY)

Mai mult ...


Acordarea de bonusuri pentru promovarea cogenerarii

Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei –ANRE anunta o scadere cu 28% din valoarea totala a contributiei facturate consumatorilor. Acest aspect este prevazut in Raportul de monitorizare a schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării bazate pe cererea de energie termică utilă pe trimestrul I 2015. 

Mai mult ...


Energia regenerabila dezvolta 7,7 milioane de locuri de munca la nivel mondial

Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile (IRENA)anunta existenta a 7,7 milioane de angajati in industria energiei regenerabile, potrivit raportului ,,Renewable Energy and Jobs—Annual Review 2015”. Acest lucru reprezinta o crestere cu 18% fata de anul 2013.

Mai mult ...


O sansa pentru relansarea economica a Romaniei

Pe 22 mai la Torino si 23 mai la Milano au avut loc primele conferinte de informare a romanilor din diaspora despre oportunitatile de a deschide o afacere in tara, in cadrul proiectului Re>patriot.

Mai mult ...


Biomas, Biogas & Cogeneration 2015-National Conference & Networking Forum

 

B-Team Energy and Environment va participa, in calitate de partener, in cadrul evenimentul organizat de Govnet si ARPEE - Biomas, Biogas & Cogeneration 2015-National Conference & Networking Forum, ce se va desfasura in data de 11 iunie 205, in Bucuresti, Hotel Intercontinental.

Evenimentul va reprezenta o oportunitate importanta sa intrati in contact cu cei mai importanti investitori si operatori ai centralelor pe baza de biogaz si biomasa, sa identificati oportunitatile sectorului energetic romanesc precum si opotunitatile de finatare pentru proiectele dumneavoastra interne.

Gabriel Istoc, Manager General B-Team Energy and Environment, afirma: „Pentru garantarea securitatii energetice a Romaniei este necesara implementarea unei strategii prin care sa angrenam si sa utilizam eficient toate resursele de care tara noastra dispune. Prin valorificarea resurselor de biogaz si biomasa, sectorul energetic romanesc va inregistra o schimbare semnificativa in termeni stabilitate si productivitate”   

Avem certitudinea ca acest eveniment va juca un rol important in determinarea actiunilor necesare pentru eficientizarea sectorului energetic romanesc. Resursele necesare exista, precum si know-how-ul, iar acest eveniment va marca un urmator pas in stabilirea unei strategii de implicare simultana si consolidare a celor doua elemente.

Pentru inscriere si program va rugam accesati site-ul oficial al evenimentului aici

Va asteptam la eveniment si pentru orice informatii suplimentare aveti nevoie, va stam oricand la dispozitie cu datele de contact de mai jos! 

Pentru a fii la curent cu ultimele noutati in domeniul energiei ramai cu noi in contact prin Linkedin. Click aici si follow us! 

 

Str. Vasile Voiculescu, Nr. 26

sector 3, 031236, Bucuresti, Romania

tel/fax: +40 21 3169158

             +40 21 2053020

e-mail: florina.tudor@bteam.ro

Mobil:  +40 757 061334 (Orange)


Sectorul de biomasa si biogaz se bucura de o lege speciala

Președintele ARBIO a precizat ca la Ministerul Dezvoltarii exista rezervate 232 de milioane de euro pentru construirea de capacitati de biomasa, biogaz si geotermale. 

Mai mult ...


Metodologia de monitorizare si promovare a energiei din surse regenerabile prin certificate verzi

Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modului în care ANRE monitorizeaza evolutia capacitatilor de producere a energiei din surse regenerabile de energie si promovarea acesteia pe baza schemei de sprijin prin certificate verzi

Mai mult ...


Legea pentru dezvoltarea sistemului energetic din surse regenerabile, adoptata in Parlament

In data de 5 mai 2015, Parlamentul Romaniei a aprobat cu o larga majoritateLegea pentru aprobarea unor masuri in domeniul producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie”. 

Mai mult ...


Directii de dezvoltare in domeniul nuclear si al exploatarii surselor regenerabile

In data de 11 mai 2015, a avut loc o intalnire intre Ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, domnul Andrei Gerea, impreuna cu alti reprezentanti ai institutiei, si delegatia purtatorilor de cuvant pe politici de mediu si agricultura din grupurile parlamentare CDU (Christian Democratic Union of Germany) si CSU (Christian Social Union of Bavaria) in Romania

Mai mult ...


Masuri de eficienta energetica in portofoliul Ikea

         Compania Ikea va implementa un proiect de eficienta energetica ce va avea rolul de a utiliza biogazul in producerea de energie electrica, prin conversie in cadrul unui proces electro-chimic. 

Mai mult ...


O noua strategie energetica pentru anul 2030

           Tarile europene au stabilit o noua serie de actiuni pentru eficienta energetica si reducerea schimbarilor climatice, precum si o serie de politici si obiective pentru intervalul 2020-2030. Rezultatele se vor reflecta intr-un sistem energetic securizat, competitiv si sustenabil, in raport cu targetul impus pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera. 

Mai mult ...


Energia regenerabila devanseaza energia conventionala

La nivel mondial, capacitatea de furnizare de energie din surse regenerabile reprezinta aportul insumat a combustibililor conventionali, precum carbune, gaze naturale si petrol, iar aceste tendinte isi vor continua drumul ascendent. 

Mai mult ...


Castiga prin scaderea pretului la energie

B-Team Energy and Envrionment doreste sa promoveze in cadrul evenimentului utilizarea cogenerarii, potentialul si oportunitatile oferite de cogenerare spatiului urban, cu adresarea directa catre actorii cheie in dezvoltarea urbana incluzand si prioritatile strategice pentru municipalitate. Totodata ne dorim sa oferim cat mai multe informatii privind tehnologiilor de transformare potrivite pentru fiecare zona urbana.

Mai mult ...


B-Team Energy and Environment – Partener in cadrul „Cities Of Tomorrow”

Pe data de 24 martie 2015, B-Team Energy and Environment va invita din postura de partener la cea de-a treia editie a forumului „Cities of Tomorrow”.

Mai mult ...


Romania la un pas de atingerea obiectivelor privind folosirea energiei din surse regenerabile

Piata de energie din surse regenerabile a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani, acest lucru fiind determinat de Directiva 2009/28/EC a Uniunii Europene, privind privind producerea de energie. Astfel, statele membre UE vor fi nevoite sa faca eforturi suplimentare in scopul atingerii obiectivelor propuse pentru anul 2020.

Mai mult ...


Ministerul Energiei da unda verde la exportul de energie regenerabila

Ministerul Energiei s-ar fi decis sa sustina, in Parlament, amendarea legii privind productia de energie regenerabila, prin introducerea unui articol care va permite operatiunile de import-export, sustin surse din piata, conform Bursa.

Legea astfel modificata va permite producatorilor autohtoni de energie curata sa faca exporturi catre alte state membre ale Uniunii Europene si sa beneficieze de subventiile de acolo, fara a mai primi certificate verzi in tara noastra. De asemenea, companiile straine vor putea vinde energie verde in tara noastra si vor primi, in contul ei, certificatele verzi aferente, conform schemei noastre de sprijin, mai spun sursele citate. Tranzactiile de export-import vor putea fi realizate dupa ce tara noastra va incheia acorduri bilaterale cu statele membre.

Mai mult ...


Recomandarile COGEN Europe privind dezvoltarea cogenerarii

Domeniul cogenerarii, ca subiect de initiere a conferintei ‘Heating and Cooling in the European Energy Transition’, aduce in prim-plan demersul facut de Comisia Europeana in furnizarea de caldura pentru consumatorii casnici si pentru companii.

Cadrul legistlativ al cogenerarii  necesita includerea in planificarea strategica a Comisiei Europene, in ceea ce priveste dezvoltarea si sustinerea resurselor energetice. In ceea ce priveste caldura, nu este suficienta formarea unui cadrul legislativ independent, ci consolidarea acesteia in reteaua tuturor ofertelor pietei.

Mai mult ...


Peste 1 trilion de euro trebuie investiti in secorul energetic al UE pana in 2020

  • UE este cel mai mare importator de energie din lume, cu un cumul de 53% energie importata, la un cost anual de aproximativ de 400 de miliarde de euro
  • 12 state membre ale UE nu indeplinesc obiectivul de interconectare minim impus de UE – ca cel putin 10% din capacitatea de energie electrica instalata sa traverseze frontierele. UE enumera acum 137 de proiecte de energie electrica, inclusiv 35 cu intercontectare electrica intre state. Aceste proiecte ar putea reduce cifra de la 12 la 2 state membre. Romania face parte din numarul celor 12 care nu indeplinesc inca obiectivel

Mai mult ...


Schema de subventionare a proiectelor mici de energie regenerabila a primit unda verde de la Comisia Europeana

Schema de subventionare a proiectelor mici de energie regenerabila a primit unda verde de la Comisia Europeana si asteapta un cuvant final din partea guvernului, a declarat pentru energynomics.ro, Niculae Havrilet, presedintele autoritatii de reglementare a pietei energetice, ANRE.

Mai mult ...


Gerea: Guvernul analizeaza modificarea schemei de sprijin pentru energia verde

Guvernul are in vedere modificarea programului de spirijin privind energia regenerabila, dupa ce, in anul 2013, reducerea masurilor de stimulare a producatorilor din sector au facut ca multe proiecte eoliene si solare sa devina neprofitabile. 

Ministrul energiei Andrei Gerea a declarat pentru Bloomberg ca guvernul de la Bucuresti cauta o solutie care sa transforme investitia in energia regenerabila intr-una profitabila.

Mai mult ...


Tariful fix pentru capacitati mici de energie regenerabila va fi introdus din martie

Tarifele reglementate fixe pentru capacitatile mici de energie regenerabila vor fi introduse in martie, sustine Iulian Iancu, presedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputatilor, conform www.energynomics.ro

Mai mult ...


7 lucruri despre cogenerare pe care nu le stiai

Cogenerarea este forma cea mai eficienta si eficace in  producerea de energie electrica. Asigura cresterea eficientei de conversie a energiei si de utilizare a acesteia.

·        Asigura reducerea emisiilor in mediul inconjurator, in special de CO2, principalul gaz cu efect de sera. Cogenerarea este unica solutie in atingerea obiectivele impuse la Kyoto.

Mai mult ...


A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz

„Vremea proiectelor mari de productie a energiei eoliene si fotovoltaice a trecut si a venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz, surse de energie neglijate pana acum”, spune un vicepresedinte ANRE, citat de Mediafax.

Mai mult ...


Costurile energiei regenerabile vor scadea cu 40% in urmatorii 3 ani

Costul de producere a energiei din surse regenerabile a scazut sub pretul combustibililor fosili in multe parti ale lumii, arata un nou raport al Agentiei Internationale pentru Energii Regenerabile, citat de computerworld.com

Raportul IRENA sustine ca biomasa, hidroenergia, energia geotermala si eoliana au ajuns competitive ca pret sau chiar mai ieftine decat carbunele, petrolul sau termocentralele pe gaz, in ciuda scaderii pretului la titei.

Cel mai mare declin al costurilor a fost inregistrat de panourile fotovoltaice, cu 75% mai mic in 2014 fata de anul 2009.

Mai mult ...


Energia regenerabila are o buna perspectiva in Republica Moldova

Ministrul Agriculturii si Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov a participat in urma cu 3 zile la sedinta in plen a Curtii de Conturi care a examinat auditul mediului in domeniul biocombustibililor.

„Doar acum cativa ani, cand am initiat cu ajutorul Japoniei, primul proiect de utilizare a cazanelor pentru obtinerea energiei regenarabile de la arderea resturilor vegetale, eram criticati dur de catre oponentii, care afirmau ca ne intoarcem la trecut, dar de fapt, atunci am si pus bazele unei interpretari moderne a ideii de utilizare a biocomustibilului” – a constatat Ministrul Agriculturii in alocutiunea rostita la sedinta. 

Mai mult ...


„Uniunea Europeana are nevoie de o diversificare a energiei”, Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene a subliniat inca o data necesitatea sustinerii energiei regenerabile la nivelul Uniunii Europene. In declaratia data, presedintele Juncker a tras un semnal de alarma asupra dependentei energetice a Europei fata de importul de combustibil si gaze naturale si nevoia de diversificare a surselor de energie, cocomitent cu reducerea dependentei ridicate ale unor state membre.

Mai mult ...


Finantare record, de 19 miliarde de dolari, in energia regenerabila

Investitiile in energie eoliana si energia solara in China si USA, au dus  la o crestere a energiei verzi cu 16%, reprezentand 310 miliarde de dolari.

Investitiile in energia verde au crescut semnificativ in anul 2014, fiind determinate de cresterea cererii de instalatii fotovoltaice concomitent cu atingerea unei finantari record, de 19 miliarde de dolari, in cazul instalatiilor eoliene.

Mai mult ...


Energia regenerabila - problema pentru termocentralele din Romania

Noile reglementari presupun o scumpire a certificatelor de CO2. In luna ianuarie 2015, preturile au ajuns la 7 euro,  preturile din perioada anterioara, 2013-2014,  fiind cuprinse in intervalul 2-5,8 euro.

O eventuala marire la 8 euro implica intrarea in incapacitate de plata a CE Oltenia si scoaterea acesteia de pe piata de energie, aceasta avand obligatia de a achizitiona astfel de certificate.

Mai mult ...


Cum scazi costurile cu energia in hoteluri

In industria hoteliera costurile pentru consumul de energie poate reprezenta o parte importanta din totalul profitului unei firme, iar reducerea acestora reflecta beneficii mari, fara nevoia de modificare a targetului impus de vanzari. O astfel de economie ofera posibilitatea redirectionarii unei parti din buget catre alte obiective si reprezinta un plus de stabilitate, in masura in care preturile la energie tind sa creasca.

Mai mult ...


Google si Apple - Competitie pentru energia regenerabila

In contextul economic actual, energia regenerabila capata o importanta tot mai mare, datorita efectelor pozitive asupra mediului, dar si ca posibilitate de dezvoltare a zonei de afaceri, prin economii semnificative in cea ce priveste consumul de energie necesar activitatilor de productie.

Gigantii hi-tech pariaza si ei pe energia regenerabila prin investitii masive pe care le fac la nivelul infrastructurii. Companii precum Google, Microsoft, Apple, Facebook sau Amazon si-au luat angajamentul de utilizare a energiei regenerabile in activitatile lor.

Mai mult ...


Energia regenerabila - pentru prima data principala sursa de energie intr-un stat

Energia regenerabila a reprezentat pentru prima data principala sursa de producere a energiei intr-un stat. Alimentarea Germaniei cu energie regenerabila a atins cota de 27,3% in totalul productiei de energie electrica interna, cu o continua crestere fata de anii anteriori, conform unui studiu publicat de Agora Energiewende.

Mai mult ...


Cota obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie in 2015 este de 11.9%

Conform Hotararii de Guvern Nr. 1.110 din 12 decembrie 2014, pentru anul 2015 cota obligatorie de energie electrica produsa din surse regenerabile de energie, care beneficiaza de sistemul de promovare prin certificate verzi, este de 11,9% din consumul final brut de energie electrica.

Potrivit reglementarilor europene, privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile, Romania are de indeplinit ca obiectiv national pentru 2020, o pondere a energiei din surse regenerabile din consumul final brut de energie de 24%.

Mai mult ...


Ultimul raport privind industria de biogaz la nivel european

Asociatia Europeana de Biogaz a publicat ultimul raport privind industria de biogaz la nivel European.

Mai mult ...


Va invitam la cea de-a VII-a editie a RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE

B-Team Energy and Environment va invita la cea de-a VII-a editie a RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE, ce va avea loc in perioada 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului, Bucuresti.

Mai mult ...


Descoperiti avantajele biogazului in cadrul Targului Indagra 2014

B-Team Energy and Environment va prezenta in cadrul Targului Indagra echipamentele de cogenerare pe baza de biogaz, menite sa asigure cresterea eficientei energetice si economisirea resurselor financiare pentru sectorul agricol si zootehnic.

Mai mult ...


Cea mai importanta conferinta dedicata sectorului de eficienta energetica

B-Team Energy and Environment va invita din postura de partener principal la Forumul Roman de Eficienta Energetica 2014, organizat de catre Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE) si GOVNET Conferences.

Mai mult ...


B-Team Consult and Services s-a mutat in casa noua

Ne bucuram sa anuntam ca incepand de luni, 1 septembrie 2014, B-Team Consult and Services SRL isi desfasoara activitatea intr-un sediu nou, situat in zona Timpuri Noi. 

Mai mult ...


Investitie de 5 milioane de euro din fonduri europene intr-o instalatie de biogaz

O investitie de 5 milioane de euro intr-o instalatie pentru producerea de biogaz, finantata in proportie de 50% din fondurile europene pentru dezvoltare rurala, reprezinta alternativa stabila, cu un venit lunar de 90.000 de euro, pentru asociatia agricola din localitatea Smolinske (regiunea Senica) din Slovacia in fata instabilitatii preturilor produselor rezultate din productia agricola sau din cresterea animalelor.

Mai mult ...


Nou record pentru Germania la nivel de energie regenerabila

In timp ce Europa inca se lupta pentru a-si slabi dependenta fata de gazul rusesc, Germania se axeaza din ce in ce mai mult pe energie regenerabila. In prima jumatate a anului 2014, 31% din energia produsa a fost generata din surse regenerabile de energie, potrivit unui raport al Fraunhofer Institute, citat de Bloomberg. Excluzand partea de hidroenergie, sursele regenerabile eu reprezentat 27% din productia de energie electrica, fata de 24% anul trecut.

Mai mult ...


Capacitatea instalata pentru energie verde ar putea creste cu 57%

Puterea instalata in unitatile de productie a energiei regenerabile ar putea creste cu 57,4%, anul viitor, de la 4.350 MW la aproape 7.000 MW, dupa cum estimeaza autoritatile.
 
Anul trecut, puterea instalata in centralele electrice din surse regenerabile de energie acreditate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) pentru sistemul de promovare certificate verzi a ajuns la 4.350 MW, de la 2.300 MW in 2012, cu 1.000 MW mai mult decat se asteptau autoritatile.

Mai mult ...


Ponderea energiei regenerabile in crestere

Conform raportului trimestrial (1 ianuarie – martie 2014) publicat de Transelectrica, la sfarsitul primului trimestru al anului 2014, productia neta de energie a inregistrat o crestere de 7% comparativ cu perioada precedenta a anului 2013, determinata in principal de o productie mai mare in centralele fotovoltaice. Consumul intern net s-a situat la valori similare pentru ambele perioade. Schimburile fizice transfrontaliere de export au crescut la T1 2014 fata de T1 2013 cu 53%, pe cand cele de import au inregistrat o scadere de 46%.

Mai mult ...


O noua schema de sprijin prin Feed in Tariff pentru investitorii de biogaz si biomasa

La inceputul lunii iulie, Comisia Europeana a informat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei din Romania (ANRE) in ceea ce priveste posibilitatea de a aplica o schema de sprijin prin Feed in Tariff pentru proiecte cu o capacitate instalata de pana la 0,5 MW (500 kW) electric.

Mai mult ...


Exporturile de energie vor fi scutite, de la 1 iulie, de plata taxei de cogenerare

Exporturile de energie electrica din Romania vor fi scutite, incepand cu 1 iulie, de plata taxei de cogenerare.

Mai mult ...


Targ International de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica

B-Team Energy and Environment va invita in perioada 11-13 iunie, la cea de-a IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti,ce va avea loc la ROMAERO, Baneasa, sector 1, Bucuresti. Cel mai important eveniment al industriei de Energii Regenerabile si Eficienta Energetica din Romania va prezenta tehnologii de biogaz, biomasa, cogenerare, fotovoltaice, solare, microhidroenergie si eoliene.

Va invitam la standul B-Team Energy and Environment (Standul 32-33) pentru a descoperi impreuna cum puteti utiliza potentialul de dezvoltare al energiei din biogaz si biomasa in avantajul dumneavoastra

Mai mult ...


Participa la conferinta anului in agricultura

B-Team Energy and Environment va invita la cea de-a 3 editie a Conferintelor AGROstandard, “Zootehnia romaneasca, in moarte clinica. Solutii pentru revigorarea sectorului zootehnic”, ce va avea loc pe data de 29 mai la Academia de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS).

Mai mult ...


Costurile subventionarii carbunelui, triple fata de regenerabile

Potrivit datelor oficiale, subventiile pentru industria carbunelui s-au ridicat in perioada 2005-2013 la 3,76 miliarde de lei, comparativ cu 0,81 pentru regenerabile. ”Subventiile pentru carbune doar extind durata de viata a unei industrii in declin, generand in acelasi timp probleme structurale”, arata un studiu realizat de Candole Partners pentru Greenpeace si lansat la Bucuresti.

Mai mult ...


Aflati cum poti puteti obtine energie din deseuri

In luna iunie 2014, companii din Germania Spania, Italia, Grecia, Bulgaria, SUA, Asia, care continua sa parieze pe potentialul energetic al Romaniei, vor fi prezente, cu stand expozitional,  la a IV-a editie a Targului International RoEnergy Bucuresti in 11,12,13 iunie 2014, la ROMAERO, Baneasa, sector 1.

Prin expozitie si manifestarile conexe, editia RoEnergy 2014 vine cu teme de mare aplicabilitate practica: Cata energie poate produce un acoperis, Workshop pentru bucurestenii interesati sa-si produca, in regie proprie, curent electric pe acoperisul casei, Cum puteti obtine energie din deseuri, Microhidrocentralele in 2014: probleme si solutii, etc.

Mai mult ...


Cererile de finantare pentru programul RO 06 ENERGIE REGENERABILA mai pot fi trimise pana pe data de 27 mai

Administratia Fondului pentru Mediu, in calitate de Operator al Programului “RO06 Energie regenerabila”- RONDINE, anunta prelungirea sesiunii de depunere a dosarelor de finantare pana la data de 27 mai 2014, ora 16:30.

Pentru componenta hidroelectrica, solicitantii eligibili sunt operatorii economici privati sau de stat, iar pentru componenta geotermala solicitantii eligibili sunt operatorii economici privati sau de stat si unitatile administrativ-teritoriale.

Mai mult ...


Resursa cea mai profitabila pentru urmatorii 10-20 de ani pentru Romania este eficienta energetica

Romania trebuie sa elaboreze un plan strategic pentru utilizarea biomasei in producerea de energie electrica si termica, in conditiile in care exista potential pentru aceasta resursa in cel putin jumatate dintre judetele tarii, a declarat, marti, Emil Calota, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

'Resursa cea mai profitabila pentru urmatorii 10-20 de ani pentru Romania este eficienta energetica. Din nefericire, desi suntem a treia tara ca independenta energetica din Europa, la capitolul eficienta energetica suntem printre codase', a completat Calota, prezent la un simpozion pe tema producerii de energie termica din surse regenerabile.

Mai mult ...


Doar o saptamana pana la intalnirea cu specialistii din energie regenerabila din Romania

A mai ramas o singura saptamana pana la Conferinta Nationala dedicata biomasei, biogazului si cogenerarii din Romania,  „Biomass and Cogeneration - Romania 2014 National Conference”.

Cu cine te vei intalni la conferinta:

  • Reprezentanti ai autoritatilor romane – Ministerul Energiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii
  • Reprezentanti ai comunitatilor locale – primari, sefi de consilii locale, companii de termoficare
  • Producatori de biomasa si comercianti
  • Dezvoltatori si operatori de biomasa, biogaz si instalatii de cogenerare
  • Experti in finantarea energiei regenerabile
  • Alte entitati interesate/ implicate in piata de bio-energie

Lista speakeri: 

Pentru mai multe informatii si inscriere click aici.


B-Team Energy and Environment va invita la conferinta nationala „Biomass and Cogeneration - Romania 2014 National Conference”

Pe data de 8 mai 2014 B-Team Energy and Environment va invita din postura de partener principal, la evenimentul  „Biomass and Cogeneration - Romania 2014 National Conference”,  pentru a dezbate impreuna potentialul de dezvoltare al energiei din biogaz si biomasa in Romania.

Mai mult ...


Cele mai importante evenimente in domeniul energiilor regenerabile si eficientei energetice in perioada imediat urmatoare

Cele mai importante evenimente in domeniul energiilor regenerabile si eficientei energetice din Romania si strainatate in perioada imediat urmatoare. 
 

Mai mult ...


O noua expeditie in Antarctica pentru Uca Marinescu

Cea mai cunoscuta femeie-explorator din Romania, Uca Marinescu, se pregateste pentru o noua expeditie in Antarctica, incepand cu 9 martie. 

Mai mult ...


72 de miliarde de euro pe an din deseuri

O noua campanie a Comisiei Europene „Generation Awake”, atrage atentia asupra consecintelor de mediu, economice, sociale si personale a modului de utilizare a resurselor nesustenabile. Campania isi propune sa constientizeze consumatorii despre consecintele modelelor de consum asupra resurselor naturale.

Mai mult ...


ANRE: Taxa pentru cogenerare din facturile la electricitate a scazut cu 20% de la 1 ianuarie

cogenerare, energie eficienta, energie regenerabilaContributia pentru cogenerarea de inalta eficienta a scazut cu 20% de la 1 ianuarie, ajungand la 18,3 lei pe MWh, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Mai mult ...


Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 90% pana in anul 2050

La sfarsitul lunii trecute Comisia Europeana a propus obiectivele energetice si climatice ce se doresc a fi indeplinite pana in anul 2030. Obiectivele comunicate accentueaza nevoia incurajarii investitiilor in tehnologii noi care sa asigure emisii reduse de dioxid de carbon. 

Mai mult ...


Masuri impotriva cresterii preturilor si costurilor energiei

Un nou raport al UE privind majorarea preturilor cu amanuntul la energie in Europa sugereaza modalitati de reducere a costurilor pentru consumatori si de mentinere a competitivitatii intreprinderilor din UE pe piata mondiala. Intre 2008 si 2012, preturile cu amanuntul la energie au crescut semnificativ, in ciuda scaderii preturilor angro la energia electrica si a mentinerii nivelului preturilor angro la gazul natural. 

 

Mai mult ...


B-Team Consult and Services SRL a primit certificarea pentru standarde inalte de calitate

Compania B-Team Consult and Services SRL a fost certificata cu succes pentru managementul de mediu, sanatatii si securitatii ocupationale prin standardele internationale SR OHSAS 18001:2008 si SR EN ISO 14001:2005 de catre TÜV Rheinland Romania, organismul de certificare al TÜV Rheinland Group.

Mai mult ...


Impartaseste cu un prieten participarea noastra la targ si poti castiga o invitatie dubla!

 

Concurs! Poti castiga o invitatie dubla pentru tine si insotitorul tau. 

Ia-ti invitatia si vino la targul Renexpo 2013 la Standul B-Team Energy and Environment, intre 20-22 noiembrie 2013, editia a 6-a, gazduita de Exporom Exhibition Centre, Strada Biruintei, Nr. 98, Bucuresti-Pantelimon-Ilfov. 

 

Mai mult ...


De ce Cogenerare? Afla la Targul de Energie Eficienta!

Afla de ce ne vom vedea la standul B-Team Energy and Environment din cadrul Targului International de Energie Eficienta si Regenerabila, editia a 6-a, gazduit de  Exporom Exhibition Centre, Strada Biruintei, Nr. 98, Bucuresti-Pantelimon-Ilfov.

Cum este perceputa cogenerarea in zilele noastre?

Ce rol are in proiectele pe care le derulam?

Putem da sistemul traditional de caldura si energie pe sistemul modern-inovator numit Cogenerare?

Care sunt avantajele tehnologiei de cogenerare in vietile noastre?

 

Mai mult ...


Trei zile de cogenerare! Afla unde!

B-Team Energy and Environment – stand 21 (harta aici) -  isi va intampina invitatii pe taramul Targului de Energie Regenerabila RoEnergy East Europe Bucharest 2013 la Romaero Baneasa, in perioada 5-7 Iunie, intre orele 9.00 si 17.00!

Oficial, astazi, 5 Iunie, dam startul unei mari sarbatori: Cogenerarea de inalta eficienta!

Ce oferim vizitatorilor in luna cogenerarii?

Click aici! 

Mai mult ...


Luna Cogenerarii la Targul RoEnergy East Europe Bucharest 2013

Va invitam la Targul International de Energie Regenerabila si Eficienta Energetica  în luna cogenerarii 5-7 Iunie 2013, la Romaero Baneasa pentru o intalnire de exceptie cu specialistii companiei noastre B-Team Energy and Environment - harta aici!

RoEnergy East Europe Bucharest 2013 ne va gazdui la Standul 21 - harta aici - unde vom aduce in fata dumneavoastra ultimele noutati din domeniul energiei regenerabile si vom initia discutii despre tehnologiile de cogenerare de inalta eficienta pe biogaz si gaz natural.

Mai mult ...


Ziua Pamantului este si Sarbatoarea companiei noastre!

B-Team Energy and Environment saluta cordial Ziua Pamantului si ii ureaza acestuia Trai Lung, sa aiba puterea sa ne tina sanatosi si sa ne iubeasca asa cum a facut-o si pana astazi.

Noi, in schimb, ii promitem ca il vom ocroti si vom incerca sa avem grija de resursele naturale pe care ni le ofera in mod gratuit. 

Cu fruntea si mainile lipite de Ziua Pamantului, strigam si noi “La multi ani” si “Sa ai cat mai multa energie eficienta pentru viitor”!

Hai impreuna cu mine pe www.bteam-energy.ro si pe www.bteamenergy.wordpress.com sa vezi ce tehnologii te ajuta sa investesti in natura!

Cu drag! 

Mai mult ...


Cum arata energia Electrica si Termica intr-o centrala de cogenerare?

Compania B-Team Energy and Environment va arata modul in care functioneaza o centrala de cogenerare care produce simultan energie electrica si termica.

Echipamentul de cogenerare G-Box 50 va invita sa observati modul in care gazul natural este un combustibil potrivit si folosit in motor pentru astfel de investitii.

Urmarind momentele subiectului aflati ca:

Va invitam sa dati click si sa cititi continuarea povestii despre cum lucreaza un echipament de cogenerare conectat la reteaua de gaze naturale. 

Mai mult ...


Atentie! Pentru cei care desfasoara proiecte de cogenerare!

Gaseste ENERGIA de care ai nevoie la standul B-Team Energy and Environment – harta aici - , la Expo Arad International!

Fa echipa buna cu noi si vino sa ne cunosti la Targul de Energie Regenerabila de la Arad.

Povesteste-ne despre ultima ta experienta in domeniul cogenerarii si noi iti oferim una noua, plina de beneficii, proiectata in functie de prioritatile tale. 

Ne gasesti la standul B-Team Energy and Environment - harta aici - in perioada 6-8 martie, orele 9.00-18.00.

 

Mai mult ...


Think Spring and Energy

Primiti in dar un martisor din partea noastra, a companiei B-Team Energy and Environment si amintiti-va mereu de cei dragi.

Principalul motiv pentru care dorim sa realizam proiecte din surse regenerabile de energie, protejandu-ne astfel familia, investiile, timpul si mai presus ca orice sanatatea noastra.

Nu-i asa? La Targul de Energie Regenerabila de la Arad veti afla cum! 6-8 martie 2013.

 

Mai mult ...


Vezi ce te poate surprinde la Targul de Energie Regenerabila de la Arad!

 

Ia-ti pasaportul pentru 3 zile de acces la Targul Enreg Expo Arad, in perioada 6 - 8 martie 2013.

Va invitam sa va indreptati primii pasi catre Standul B-Team Energy and Environment (harta aici) locul potrivit unde puteti descoperi echipamente de cogenerare cu CEA MAI MARE EFICIENTA ELECTRICA DE PE PIATA. 

Daca aveti o fabrica, o cladire de birouri, un complex sportiv, un hotel, o pensiune sau chiar o piscina, un super/ hyper market, dar si alte spatii in care va desfasurati activitatea, atunci puteti sa va ganditi la o solutie de cogenerare care sa va reduca semnificativ din costuri si sa va aduca siguranta energetica.

Cum?

Incepeti cu o discutie la targ!

Mai mult ...


40% economie de Energie Primara este un inceput atractiv!

Noi cogeneram pentru a obtine eficienta energetica dorita.

Dumneavoastra?

Veniti la Standul B-Team Energy and Environment (acceseaza harta aici) in cadrul Targului Renexpo South-East Europe, in perioada 21-23 Noiembrie 2012, Sala Palatului, al V-lea Targ International pentru Energie Regenerabila al Romaniei!
 

Si aflati cum puteti economisi energia in toate spatiile in care va desfasurati activitatea!

Pana la 40% economie de energie primara este un inceput atractiv pentru a realiza cum obtinerea energiei din surse regenerabile va poate influenta viata. 

Mai mult ...


Dezvoltari de ultima ora in domeniul cogenerarii

In perioada 21-23 noiembrie, B-Team Energy and Environment, unul dintre cei mai importanti furnizori de energie din Romania, isi va prezenta gama completa de echipamente de cogenerare si trigenerare de inalta eficienta, in cadrul Targului Renexpo South-East 2012, ce se va desfasura la Sala Palatului din Bucuresti. 

Mai mult ...


Dumneavoastra sunteti pentru Energia Regenerabila?

Spuneti DA energiei regenerabile si veniti la Targul de Energie Regenerabila sa ne cunoasteti!

Cei care doresc sa dezvolte proiecte de cogenerare in energie regenerabila sunt asteptati la standul 02 B-Team Energy and Environment, in perioada 17-20 octombrie, Romexpo, in cadrul Targului International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, echipamente si tehnologii  pentru industria de petrol si gaze naturale.

Privind interesul crescut pentru energia verde si luand in considerare potentialul energetic al tarii noastre, putem spune ca  standul B-Team Energy and Environment  devine timp de 4 zile centrul energetic de unde dumneavoastra puteti castiga intr-un mod economic si inteligent caldura, energie electrica si frig concomitent, atat pentru spatiile in care va desfasurati activitatea, cat si pentru cele industriale.

Mai mult ...


Eficienta pentru viata noastra, Inovatoare pentru planeta!

Cine?

B-Team Energy and Environment, unul dintre importantii furnizori de echipamente de cogenerare pe gaze naturale, pe biogaz, pe turbine cu abur si centrale pe biomasa.

Va invita

Unde?  La cea de-a doua editie a Targului International de Energie Regenerabila, Energie Conventionala, echipamente si tehnologii pentru industria de petrol si gaze naturale EEE din incinta Romexpo, standul 02.

Cand? In perioada 17-20 octombrie 2012.

Motivul? Pentru a propune solutii inteligente de cogenerare de inalta eficienta pentru siguranta investitiei dumneavoastra, dar si inovatoare pentru planeta. 

Mai mult ...


Cogenerare cu B-Team Energy and Environment!

B-Team Energy and Environment, divizie a grupului B-Team Consult and Services, lanseaza noul site www.bteam-energy.ro si propune echipamente de cogenerare si trigenerare de inalta eficienta atat pe gaze naturale cu puteri intre 50 si 4000 kWe, cat si pe biogaz cu puteri intre 50 si 3000 kWe.

Implementam module de cogenerare eficiente si economice pe syngas care au capacitatea sa produca energie electrica pana la 370 KWh, precum si sisteme bazate pe turbine cu abur pentru valorificarea biomasei. 

 

Veti putea descoperi tehnologiile inovatoare de cogenerare si portofoliul B-Team Energy and Environment pe noul site www.bteam-energy.ro.  

Mai mult ...