Homeicon
Ro En

Intrebari frecvente

Aveti intrebari? Am pregatit pentru dumneavoastra raspunsurile la un set de intrebari care ni se adreseaza in mod frecvent. In cazul in care raspunsul dorit nu se regaseste pe lista, contactati-ne!

Care sunt principalele criterii pentru dimensionarea unei instalatii de cogenerare?

In majoritatea situatiilor, dimensionarea echipamentelor de cogenerare se face in functie de consumul minim orar de energie termica, ce ramane constant pe tot parcursul anului. In acest fel, instalatia de cogenerare va functiona la capacitate integrala tot timpul anului, ceea ce rezulta eficienta maxima si amortizare foarte rapida a investitiei. Exemplu: cartiere rezidentiale, hoteluri, spitale etc.

O alta metoda consta in faptul ca instalatia de cogenerare sa functioneze permanent la puterea electrica maxima. Aceasta strategie de operare se foloseste, in general, cand intreaga cantitate de energie produsa este livrata in sistemul energetic national sau cand procesul de cogenerare acopera numai o parte din consumul electric al beneficiarului respectiv.

In general, in cazul echipamentelor de cogenerare pe biogaz, dimensionarea depinde de cantitatea de biogaz produsa.

Pentru o analiza gratuita a unui proiect de cogenerare in cazul dvs. completati urmatorul chestionar de cogenerare.

Sus ^

Care este durata medie de viata a unui echipament?

Durata medie de viata a unui echipament depinde de parametrii de functionare si de numarul de ore de operare anuale. De asemenea, trebuie considerati si alti factori precum: instalarea corecta, calitatea combustibilului folosit, respectarea planului de mentenanta si reparatiile efectuate pe parcursul ciclului de viata al intregii instalatii.

In medie, speranta de viata a unui echipament atinge 14-15 ani, dar in cazul unei bune intretineri, se poate extinde pana la 18-20 de ani.

Sus ^

In cat timp se amortizeaza investitia?

Durata de amortizare a investitiei depinde de urmatorii factori principali:

 • Puterea instalata
 • Tipul de combustibil folosit (biogaz sau gaze naturale)
 • Costul combustibilului
 • Pretul platit de beneficiar pentru energia electrica cumparata din retea
 • Pretul platit de beneficiar pentru cumpararea/ producerea energiei termice din alte surse
 • Durata anuala de functionare
 • Modul de utilizare a energiei electrice (pentru auto-consum sau vanzare in retea)
 • Obtinerea certificatelor verzi - pentru biogaz sau a bonusului de cogenerare - pentru gaze naturale (detalii aici).

Durata de amortizare reala a investitiei poate varia de la 4 pana la 8 ani, in cazul in care echipamentul functioneaza pe biogaz si indeplineste conditiile necesare pentru a beneficia de certificatele verzi.

Specialistii companiei noastre va pot oferi, in mod gratuit, o analiza primara a fezabilitatii unui proiect in domeniul cogenerarii, pe baza datelor furnizate de dumneavoastra, astfel incat, sa putem contura cat mai exact un proiect.

Pentru orice alte informatii suplimentare privind echipamentele, amortizarea lor sau serviciile furnizate, va invitam sa completati datele pe care le cunoasteti din chestionarul de cogenerare sau sa ne contactati.

Sus ^

Care este timpul de livrare?

Timpul de livrare standard pentru instalatiile de cogenerare furnizate de 2G este de 4-6 luni de la semnarea contractului si plata avansului. Timpul de livrare poate fi redus in functie de situatia stocurilor producatorilor, insa un termen exact, va fi comunicat dupa stabilirea tuturor detaliilor tehnice si semnarea contractului.

Sus ^

Care este pretul unui sistem de cogenerare 2G?

Pretul unui sistem de cogenerare depinde de o serie de factori precum:

 • Combustibilul folosit - gaze naturale, biogas, syngas obtinut din diverse surse
 • Locul si modul de instalare - in carcasa anti-zgomot, in interiorul centralei termice, in exterior in container sau intr-o constructie speciala din beton
 • Tipul de operare - in paralel cu reteaua nationala, insular, in variante combinate de operare
 • Nivelul de automatizare al celorlalte instalatii existente si modul in care cogenerarea se conecteaza cu acestea.

Pentru mai multe detalii in ceea ce priveste costurile totale ale implementarii unui sistem de cogenerare adaptat situatiei dvs., va invitam sa completati acest chestionar de cogenerare cu datele pe care le cunoasteti sau sa contactati un specialist din cadrul companiei noastre. 

Sus ^

Cine se ocupa de instalarea si punerea in functiune a echipamentului de cogenerare?

Un echipament de cogenerare este pregatit pentru a functiona in aproximativ o saptamana si parcurge mai multe etape:

 • Are loc procesul de instalare care dureaza in jur de 2 zile. Acesta poate fi efectuat atat de specialistii firmei producatoare 2G, cat si de beneficiar sau de o firma aleasa de acesta. In cel de-al doilea caz, compania noastra pune la dispozitie intreaga documentatie si instructiunile necesare, pentru instalarea echipamentului de cogenerare.
 • Specialistii 2G din Gemania efectueaza punerea in functiune a echipamentului de cogenerare care dureaza intre 2 si 4 zile. Acest proces presupune realizarea testarilor finale si setarilor specifice pentru functionarea echipamentului.
 • Dupa ce instalatia este realizata, specialistii 2G din Germania efectueaza procesul de setare si testare care dureaza intre 2 si 4 zile. Punerea in functiune trebuie facuta, in mod obligatoriu, de producator. In caz contrar, nu se acorda garantia echipamentului de cogenerare.

Sus ^

Cum se efectueaza operarea online?

Toate echipamentele 2G sunt pregatite in mod standard pentru a putea fi conectate la o retea telefonica de tip ISDN (Integrated Services Digital Network), prin care principalii parametri de functionare, pot fi vizualizati de beneficiar la distanta, prin internet, cu ajutorul unui soft special pus la dispozitie de catre producatorul de echipamente 2G.

Acest soft ofera posibilitatea ca echipamentul sa poata fi oprit, repornit sau sa suporte modificari la anumiti parametri de operare. De asemenea, din centrul de comanda 2G Bio-Energietechnik din Germania, toate echipamentele sunt supravegheate permanent, existand posibilitatea de a se interveni rapid in cazul unei erori.

La cerere, se poate instala un modem UMTS (Universal Mobile Telecommunications System), pentru supravegherea echipamentului prin reteaua de date mobila.

Sus ^

Ce perioada de garantie se acorda pentru echipamentele de cogenerare 2G?

Perioada de garantie standard pentru echipamentele de cogenerare, oferita de catre compania noastra, este de 12 luni.

La solicitarea clientului, garantia se poate extinde cu inca 12 luni.

Sus ^

B-Team Energy and Environment asigura servicii de intretinere tehnica si reparatii post-garantie?

B-Team Energy and Environment dispune de o echipa de specialisti in intretinerea tehnica si repararea echipamentelor, acreditata de producator. Asiguram atat intretinerea tehnica periodica (schimb de ulei, inlocuirea bujiilor etc.) conform planului de mentenanta al fiecarui echipament in parte, cat si reparatii mai ample, in situatiile neprevazute.

In cazul problemelor tehnice deosebite, survenite la instalatiile de cogenerare, timpul de interventie a echipei de specialisti este de maxim 48 de ore in orice zona a Romaniei.

Sus ^

Ganditi-va si intrebati-ne! Contactati-ne!Ganditor