Homeicon
Ro En

turbine pe abur

Turbine pe Abur

Turbinele pe abur sunt masini termice care au rolul de a transforma energia aburului sub presiune in energie cinetica, in paletele statorului turbinei si, ulterior, in energie mecanica in paletele rotorului. Aceasta energie mecanica este folosita de cele mai multe ori, pentru actionarea unui generator electric.

Un sistem bazat pe turbine pe abur este compus din trei componente: o sursa de caldura, o turbina pe abur si un mediu absorbant de caldură. Sursa obisnuita de caldura este un cazan ce produce abur supraincalzit, indiferent de natura combustibilului folosit.

In prezent, cea mai mare parte din energia electrica produsa in lume, este generata cu ajutorul turbinelor pe abur.

Randamentul electric al turbinelor pe abur este mai mic decat cel al motoarelor cu ardere interna, ajungand pana la 33% in cazul turbinelor in condensatie. Randamentul global este in functie de tipul de turbina - intre 60-85%.

Turbinele pe abur sunt utilizate in CET-uri cu sau fara cogenerare, rafinarii, complexe chimice industriale si in orice alta ramura industriala ce necesita siguranta si durabilitate.

O alta aplicatie semnificativa a turbinelor o reprezinta valorificarea potentialului deseurilor lemnoase. Impreuna cu partenerii nostri M+M Turbinen-technik si Lambion putem realiza proiecte complete in domeniul biomasei, pentru productia de energie electrica si termica.

Turbinele cu abur furnizate de B-Team Energy and Environment, marca M+M Turbinen-Technik au puteri cuprinse intre 500 si 10 MW si sunt realizate in mod personalizat, in funcţie de necesitatile clientului.


Solicita detalii suplimentare