Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Descopera oportunitatile de finantare prin Repatriot

afacere in romania

Re>patriot

 

Conform unui studiu realizat in anul 2012, in Italia, 23% dintre romanii stabiliti acolo au spus ca doresc sa inveasteasca intr-o afacere in Romania. Mentionam si faptul ca in diaspora se afla milioane de romani, printre acestia aflandu-se persoane intr-o situatia similara celei din Italia. Aceasta fiind situatia, de ce nu apar schimbari? De ce conationalii nostri nu se intorc in tara pentru a porni o afacere?

 

Aici intervine misiunea proiectului Re>patriot. Raspunsul al intrebarile anterioare se pot lega de accesul limitat la informatiile privind oportunitatile de dezvoltare a unei afaceri, precum si pasii necesari pentru a deveni un om de afaceri prosper. Re>patriot are rolul a a facilita accesul la informatille necesare si de a atrage romani valorosi plecati in strainatate pentru a deschide cu succes o afacere in Romania.

 

De asemenea, proiectul se adreseaza se adreseaza romanilor stabiliti de mult timp in afara tarii si doresc sa ramana acolo. Acestia pot deschide si gestionara o afacere in Romania din tara adoptiva. Practic, acestia isi vor transfera experienta si cunostintele dobandite pentru trece in postura de antreprenor in piata romaneasca.

 

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020

 

Asa cum am mentionat anterior, oportunitatile exista. In cadrul acestui articol, iti prezentam Programul National de Dezvoltare Rurala (PNRD) 2014-2020, dar te invitam pe pagina proiectului Re>patriot dedicata posibilitatilor de finantare.

 

Asadar, in data de 15 iunie 2015 a avut loc cea de-a doua Conferinta Nationala ,,Dezvoltarea Satului Romanesc Continua". Cu prilejul acestui eveniment, Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a anuntat lansarea unor noi masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNRD) 2014-2020:

 

„La 1 iulie se deschid noi măsuri pentru beneficiarii fondurilor europene pentru agricultură, care au reprezentat principala sursă de finanțare a sectorului. În ultimii trei ani, România a beneficiat de o infuzie de peste 8 miliarde de euro, fonduri europene care au ajutat la dezvoltarea agriculturii românești, fapt care s-a văzut și în rezultatele pe care le avem în ceea ce privește comerțul național și internațional. 2015 este un an în care trebuie să închidem PNDR 2007-2013 și avem ambiția de a încheia programul cu un grad de absorbție cât mai mare, însă ne confruntăm cu o serie de dificultăți, principala problemă fiind lipsa de cofinanțare din partea beneficiarilor privați. Am învățat din experiența acumulată în timpul implementării acestui program și am reușit să introducem în noul program o serie de elemente care simplifică procedura de accesare a fondurilor europene, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor”, a declarat ministrul Constantin.

 

Pentru mai multe informatii legate de acest program, click aici.

 

Romania este o tara plina de resurse. Este nevoie de romani valorosi care sa dovedeasca si sa puna in evidenta acest potential. Fii alaturi de proiectul Re>patriot si afla cum posibilitatile de dezvoltare a unei afaceri in Romania!