Homeicon
Ro En

Cum imbini utilul cu placutul: centrala pe biomasa sub forma de diamant curcubeu in Suedia

Suedia imbratiseaza viitorul cu 15 ani in avans prin dezvoltarea unei centrale pe biomasa, imbracata intr-un dom geodezic in culorile curcubeului. Proiectul a fost comandat de orasul Uppsala din Suedia, planurile fiind elaborate de artitectul danez Bjarke Ingels si firma lui BIG. Nu exista inca nici o garantie ca planurile vor fi urmate in tocmai, dar BIG are o reputatie in a face proiecte „nebune”.

Read more ...


Beneficiile ale cogenerarii pentru consumatorii mici

Detinatorii unor astfel de echipamente isi produc singuri energia necesara, astfel participand activ la atingerea obiectivelor U.E. in ceea ce priveste producerea si securitatea energetica, producerea de energie fiind valabila atat pentru perioada iernii, cat si pentru perioade orelelor de intuneric. Comform acestui studiu, 60-70% dintre detinatorii de structuri cu un consum energetic redus (Germania, Olanda si Regatul Unit) sunt interesati de implementarea unui micro-echipament de cogenerare. 

Read more ...


Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt a castigat unul din cele mai importante premii in domeniul energiei regenerabile la nivel global

Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt a castigat unul din cele mai importante premii in domeniul energiei regenerabile la nivel global. Premiul Zayed Future, lansat de guvernul Emiratelor Arabe Unite in 2008 cu scopul recunoasterii implicarii corporatiilor, IMM-urilor, a ONG-urilor si scolilor in protectia mediului, au anuntat castigatorii pentru anul 2015.

Read more ...


Autobuze hibrid ce ruleaza pe biogaz

Provocarile de mediu si clima necesita o abordare in rezolvare atat la nivel international, cat si la nivel national, regional si local.

Industria de transport prezinta o parte importanta in ansamblul emisiilor de carbon (70% in Europa), mai ales cand aceasta este in crestere, din cauza nevoii tot mai mari de a deplasa oameni si bunuri intr-un numar tot mai mare de autoturisme. Vechiculele de transport dependente de combustibilii fosili, reprezinta o problema strategica ce trebuie rezolvata pentru a fi asigurata dezvoltarea durabila.

Read more ...


Apple investeste 850 de milioane de dolari intr-o ferma solara gigant

CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat in cadrul unei conferinte ca Apple se concentreaza doar pe actiuni responsabile fata de mediu. Ca dovada, Apple va investi 850 de milioane de dolari pentru a construi o ferma solara in California. Energia produsa va folosi in mod direct pentru a alimenta un nou sediu Apple, conform www.theverge.com

Read more ...


Cea mai lunga pista de biciclete va traversa Londra

Primarul Londrei Boris Johnson a confirmat ca va construi cea mai lunga banda de biciclete din Europa, prin centrul Londrei, pentru a reduce intarzierile din trafic, conform http://www.standard.co.uk/.

Read more ...


Request additional details